Manchester City har stø kurs mot Premier League-tittelen og i innspurten av sesongen har unggutten Phil Foden vært en sentral brikke for de lyseblå.

20-åringen har notert seg for 14 scoringer denne sesongen og ble igjen matchvinner da City fikk med seg alle poengene borte mot Aston Villa onsdag kveld.

Det betyr at supertalentet har scoret ett mål mer enn lagkompis Raheem Sterling denne sesongen og ligger godt an til å få en plass i Englands EM-tropp.

Sterling på sin side har ikke vært i sin beste form denne vårsesongen. Hurtigtoget har vært en del ut og inn av laget og der får ekspert Jamie Redknapp til å stusse.

LES OGSÅ: Bales uttalelser vekker oppsikt: - Et stikk til Mourinho

- Det er noe som foregår

Sterling var ubenyttet reserve i den nevnte kampen mot Villa og det får Redknapp til å tro at den tidligere Liverpool-mannen kan ha kommet på kant med manager Josep Guardiola. Sterling har de siste sesongene vært en svært viktig spiller for spanjolen.

- Foden er på mange måter en direkte konkurrent til Sterling. Gareth Southgate må velge en av dem, siden Marcus Rashford og Harry Kane er selvskrevne på landslaget, sier Redknapp i Sky Sports-studio, gjengitt av Daily Mail.

- Det er noe som foregår med Sterling. Han er inn og ut av laget og det virker som han har kommet på kant med Guardiola, mener Redknapp videre.

LES OGSÅ: Rio Ferdinand med klart krav til Manchester United: - Fortjener det

26 år gamle Sterling ble også utelatt fra startelleveren i begge de to Champions League-kvartfinalene mot tyske Borussia Dortmund nylig. Foden derimot spilte i begge de to kampene og scoret også viktige mål mot det tyske laget.

Hyller Phil Foden

Redknapp mener 20-åringen nå har verden for sine føtter.

- Vi blir alltid litt ekstra begeistret over engelske talenter, men denne gutten ser ut til å være ekte vare. Han er fantastisk. Det at en så ung spiller har så mye aggressivitet og teft i spillet sii, er helt utrolig, mener den tidligere midtbanespilleren.

LES OGSÅ: Bekreftet: Ed Woodward trekker seg fra Manchester United

- Noen ganger blir du litt bekymret for at unge spillere skal miste sulten og gløden når de er så mye involvert på et så tidlig tidspunkt i karrieren, men Foden bare utvikler seg videre i stor fart og alt er mulig for ham. Det er litt skremmende.

- Han vokser. Han tar stadig steg framover og den måten han preger spillet på akkurat nå, er helt enorm. Han er i ferd med å bli en spiller å regne med. Spillerne bestemmer selv hvem de skal være på banen. I løpet av de siste kampene, spesielt, har han vært utrolig viktig for City, mener Redknapp.

LES OGSÅ: Ekspert lanserer Mourinho-erstatter: - Vil kunne gi en Solskjær-effekt

I tillegg til å ha Premier League-tittelen langt nede i lomma, kjemper Manchester City også om å vinne Champions League for første gang denne sesongen.

Klubben møter en annen favoritt, franske PSG, i semifinalen.