STOKE – TOTTENHAM 1-2:

Det har ikke akkurat vært mangel på spisser i Tottenham etter at Harry Redknapp overtok som manager i klubben, og ringreven har som regel et luksusproblem når det kommer til spissvalget.

Jermain Defoe scorer som en gal mann når han ikke er skadet, Peter Crouch kan rokke ved ethvert forsvar med sin høyde, mens Roman Pavlutsjenko også har vist god form i det siste.

I tillegg er også Robbie Keane klubbens eiendom, selv om han er utleid til skotske Celtic. Likevel valgte altså Redknapp å hente den islandske veteranen Eidur Gudjohnsen i januar.

Gudjohnsen åpnet kontoen
Siden overgangen fra Monaco har lysluggen fått vist seg fram fire ganger i Spurs-trøya, og lørdag kom også den første fulltrefferen. Og for et viktig mål det skulle vise seg å bli.

Spurs kjemper nemlig med Manchester City, Aston Villa og Liverpool om den sagnomsuste fjerdeplassen i Premier League, og takket være Gudjohnsen ligger de nå svært godt an.

Islendingens scoring mot Stoke bidro nemlig til at de nå har fire poeng ned til Liverpool, og fem ned til City og Villa. De to sistnevnte hadde imidlertid færre kamper spilt enn Spurs.

Målet kom 20 sekunder etter pause.

Crouch fikk ballen midt inne på vertenes banehalvdel, og spilte nydelig fram til sin spissmakker. Gudjohnsen tok seg forbi Abdoulaye Faye og hamret ballen inn bak Thomas Sørensen.

Og vondt ble verre for Stoke bare noen minutter senere da Dean Whitehead måtte spankulere i dusjen. Midtbanemannen pådro seg sitt andre gule kort for dagen, og Stoke var ti mann.

Straffet av Etherington
Men til tross for at de så meget lyst ut halvtimen før slutt, så skulle Tottenham likevel få seg en rett på kjeften like etterpå.

Målscorer var den tidligere Tottenham-spilleren Matthew Etherington. Vingen var sikker fra 11-metersmerket, etter at Dave Kitson hadde gått over ende inn i feltet i det 63. minutt.

Men Redknapps menn skulle likevel dra det lengste strået, da Niko Kranjcar satte inn vinnermålet drøye ti minutter før full tid. Benoit Assou-Ekotto kom seg rundt på venstrekanten og slo lavt inn til Gudjohnsen, som sto på 11 meter. Veteranen lot ballen gå, og bak ham kom Kranjcar. Kroaten hamret Tottenham opp 55 poeng i Premier League, og dermed er drømmen om mesterligaspill på White Hart Lane til høsten i levende live.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her