*Nettavisen* Sport.

Redningsmannen

Andy Johnson, Crystal Palace. Foto: AP/Scanpix

Andy Johnson scoret sitt 17. og 18. ligamål for sesongen og sikret fire poengs margin ned til nedrykksstreken. Landslagsspissen ser alene ut til å holde Crystal Palace oppe.

26.02.05 21:53

CRYSTAL PALACE - BIRMINGHAM 2-0: Få engelskmenn har fått så mye skryt som målmaskinen Andy Johnson denne sesongen, men skrytet er velfortjent, og ser ikke ut til å ha gått til hodet på 24-åringen.

Lørdag var det gamle lagkamerater som skulle få unngjelde målessets vrede, og det tok bare ti minutter før de første varsellampene begynte å lyse for Steve Bruce. Andy Johnson gikk i bakken innenfor Birminghams sekstenmeter, men avslutteregenskapene er bedre enn skuespillerevnene, mente dommer Phil Dowd. Ingen straffe.

Den nyblivne landslagsspissen hadde imidlertid fått markert seg, og en halvtime senere skulle han få straffen han håpet på. En klumsete takling av Matthew Upson på Tom Soares fikk dommeren til å peke på straffemerket, og Johnsen gjorde seg klar.

Iskald Johnson
Og til tross for at han fikk beskjed om å ta straffen to ganger: Krittmerket er et sted Andy Johnson ikke bommer fra, og hjemmelaget kunne gå til pause med en knapp ledelse etter en heller tam og kjedelig omgang. Birminghams beste sjanse kom da Clinton Morrison kom seg alene gjennom og avsluttet til side for mål tidlig i omgangen.

Andreomgangen ble ikke mye bedre, og nok en gang var det radarparet Upson/Johnson som skulle komme i fokus. Upson for nok en uheldig takling innenfor egen sekstenmeter, da han etter en drøy times spill sendte Johnson i bakken, Johnson for sine eminente avslutninger fra ellevemeteren.

Mens Palace-spissen i førsteomgangen hadde satt ballen knallhardt i det ene hjørnet, valgte han denne gangen å bruke all kraft i verden, og dunket ballen midt i mål. Se ikke bort fra overtidsarbeid på nettsyerskene i kveld, det var så vidt nettmaskene holdt hestesparket. Den jobben gjør de nok gladelig, tre nye poeng som Johnson bidro til. Dermed er det fire poeng ned til Southampton under streken, og kanskje, kanskje, kan Palace klare å holde seg i Premier League mot alle odds.

Måtte ekskorteres
Birmingham hadde lite å svare med, og var aldri i nærheten av å ta sin første borteseier i 2005. Stort bedre ble det ikke for Steve Bruce å bli møtt av en voldsom pipekonsert fra Palace-fansen, som han forlot under kontroversielle omstendigheter for drøye tre år siden. Han måtte ledsages av to sikkerhetsvakter til og fra innbytterbenken.

De burde kanskje ha holdt seg rundt og passet på Matthew Upson i stedet?

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.