RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redningsmannen

Sist oppdatert:
Hvis Daniel Nannskog holder seg skadefri, tror TV 2 Nettavisen at Stabæk kan overleve.

Oversikt over Stabæks treningskamper ligger her. Se nederst for bildekarusell av Stabæks spillere.

31-åringen banket inn 27 mål på 29 kamper i 1. divisjon i fjor, og var lagets klart beste spiller. Det må han fortsette å være dersom bærumsklubben skal ha en mulighet til å unngå nedrykk.

TV 2 Nettavisen tror svenskens målteft sikrer Stabæk en 12. plass og kvalifiseringsspill.

Ønsker forsterkninger
Jan Jönsson har lett høyt og lavt etter forsterkninger før comebacksesongen, men de eneste nykommerne i Stabæk denne vinteren er Espen Nystuen og Andreas Strand. De kommer fra henholdsvis Kongsvinger og Follo, og har ingen erfaring fra toppserien.

Stiftet: 16.03.1912
Stadion: Nadderud
Meritter: NM-gull 1998
Trener: Jan Jönsson
Kaptein: Mike Kjølø
Budsjett:
Spillerstall: Klikk her

- Vi har forsøkt å styrke stallen. Det er et arbeid som har pågått siden vi ble klare for Tippeligaen. Vi vil styrke oss, og det har vi vel ikke helt lyktes med, sier hovedtrener Jan Jönsson til TV 2 Nettavisen.

Men Andreas Strand vil nok bli en utmerket makker for Nannskog, dersom han mestrer nivået. Og det er ingenting som tyder på at han ikke skal klare det.

Bakover på banen har Stabæk mye rutine, i form av den svenske midtbaneduoen Joakim Persson og Jesper Jansson, stopperduoen Mike Kjølø og Inge André Olsen og keeperen Jon Knudsen.

I tillegg vil Henning Hauger bli en spennende tilvekst til Tippeliga-familien når han blir skadefri og kampklar, forhåpentligvis allerede i mai.

Optimistiske
I sum bør dette holde til å legge både Sandefjord og Ham-Kam bak seg på tabellen. Kanskje også flere lag, hvis Stabæk får en god start på sesongen.

Spillere ut:
Christian Holter
Espen Isaksen
Mads Clausen
Eirik Markegård

Spillere inn:
Karim Aoudia
Jens Waltorp Sørensen
Espen Nystuen
Andreas Strand
Håkon Skogseid

- Vi vil være over 12. plassen, uten å sette noen plassering. Det er grunn til å tro det også. Vi har blitt bedre og bedre, og har kunnet variere på lagoppstillingen også, uten at det har gått ut over prestasjonene våre, sier Jan Jönsson til TV 2 Nettavisen.

45-åringen har aldri rykket ned som trener. Før han kom til Stabæk, trente svensken Landskrona til opprykk og tre strake 11. plasser i den svenske eliteserien – blant annet takket være Daniel Nannskog.

Denne gang er Stabæk et lag uten store profiler. De forsvant med nedrykket i 2004. Likevel hadde laget 3200 tilskuere i snitt i 1. divisjon i fjor. I år har Stabæk budsjettert med 5.000 tilskuere i gjennomsnitt. Det bør ikke by på problemer å oppfylle den målsetningen dersom supporternes forventinger til sesongen går i oppfyllelse.

- Stabæk har ikke som mål å overleve, men å bli blant de beste. Vi når kanskje ikke helt til topps, men vi har jo som tradisjon å abonnere på femteplasser - så da blir det vel kanskje det i år også, tipper supportersjef Tonje Asmyhr.

TV 2 Nettavisens tips: 12. plass og kvalifisering
Plass i fjor: Førsteplass og opprykk fra 1. divisjon

Styrke: Mange av spillerne i troppen har erfaring fra Tippeligaen og vet hva som kreves for å beholde plassen.

Svakhet: Mangler den store pådriveren og lederskikkelsen. Var det noen som sa Martin Andresen?

Hva tror du om vårt tips og om Sandefjords sjanser i Tippeligaen? Diskuter fotball i Veggavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere