RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Redusert superduell

Sist oppdatert:
Kristin Størmer Steira har fått startnekt.

Kvinnenes NM i terrengløp er ikke normalt det idrettsarrangementet som pådrar seg mest oppmerksomhet.

Før årets NM-løp, som går av stabelen på Jessheim lørdag, var det imidlertid knyttet spenning til duellen mellom stjerner fra ulike idretter. Løpespesialister som Karoline Bjerkeli Grøvdal og Ingvill Måkestad Bovim, skulle duellere om medaljene med blant andre orienteringsverdensmester Anne Magrethe Hausken og langrennsstjernene Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira.

Nå er det klart at verken Johaug eller Steira til start.

Steira er regjerende norgesmester på distansen, og vant 5000-meteren under friidretts-NM på Lillehammer o sommer. Det er en hofteskade som gjør at hun en av de største favorittene nå må kaste inn håndkleet.

- Dessverre har jeg fått klar beskjed fra helseteamet om å holde meg hjemme, for ikke å risikere noe med hofta som har plaget meg de siste månedene, skriver hun på sin hjemmeside.

- Kjedelig, men likevel tenker jeg jo at det kommer viktigere ting om noen måneder, og i den forbindelse betyr ikke dette så mye, skriver Kristin Størmer Steira, som selvfølgelig har OL i Vancouver som sesongens store mål.

Dermed blir det neppe en langrennsløper som står øverst på pallen. Marit Bjørgen har normalt ikke samme kapasitet med joggesko på beina som Johaug og Steira.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere