RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser NFF

Sist oppdatert:
Norsk Toppfotball reagerer sterkt på at Åge Hareide (bildet) skal være tilbudt jobben som landslagstrener uten at Norges Fotballforbund (NFF) kontaktet Rosenborg først.

Tirsdag ble det meldt at Norges Fotballforbund har gitt RBK-trener Åge Hareide tilbudet om å overta som landslagssjef Nils Johan Semb.

Trønderne gikk da sterkt ut, og hevdet at Hareide var tilbudt jobben uten at det var klarert med dem først. Stikk i strid med gjeldende regler.

Ødeleggende

- Stemmer det som har vært referert i media, og som RBK har forklart overfor oss, er det fullstendig uakseptabelt og sterkt klanderverdig av NFF. I så fall vil det være ødeleggende for forholdet mellom forbundet og klubbene, sier leder for Norsk Toppfotball, Olav Boksasp, til TV 2 Nettavisen.

- Vi har i dag kontaktet NFF for å be om en forklaring på hva som har skjedd. De nektet å kommentere saken. Da gjorde vi dem oppmerksom på vår mening, og gjorde det klart overfor dem at vi forventer at de er like ryddige i saker som denne, som de forventer at vi er i slike saker, legger han til.

Boksasp poengterer at det ikke noe tvil om hvordan NFF skal oppføre seg, og at de, som alle andre, må kontakte klubb før de eventuelt kontakter klubbens trener med et nytt jobbtilbud.

- Jeg har ingen kommentar til dette, sier informasjonssjef Roger Solheim til TV 2 Nettavisen.

Tar ikke kritikk

NFF tar ingen kritikk etter at Hareide-saken sprakk tirsdag.

- Burde dere ikke unngått å havne i en situasjon hvor landslagstrener-jobben blir hovedfokus før den avgjørende kampen mot Spania?

- Vi kan ikke styre media. Kampen mot Spania og jobben med å finne en ny landslagstrener er to uavhengige prosesser. Vi har is i magen, og det viktigste for oss er uansett å finne en ny god ny landslagssjef, sier Solheim videre.

- Men er det ikke dårlig gjort overfor Nils Johan Semb at fokus dagen før Spania-kampen, blir på hvem som skal overta for ham?

- Det må du nesten spørre Nils om, sier Solheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere