*Nettavisen* Sport.

Refser Nordhaugs nye lag

KRITISK: David Millar. Foto: Pete Goding (scanpix)

David Millar med kvass kritikk mot Rabobank som trekker seg ut av sykkelsporten.

21.10.12 14:00

Nyheten om at den nederlandske bankgruppen Rabobank trekker sitt sponsorat ut av sykkelsporten etter denne sesongen har skapt reaksjoner.

Garmin Sharp-rytter David Millar var en av de første til å reagere. 35-åringen er sjokkert over at Rabobank velger å trekke seg i en tid hvor sporten endelig er i ferd med å rydde opp i dopingproblematikken. På twitter skrev den vokale antidopingforkjemperen:

- Kjære Rabobank, dere har vært en del av problemet. Og nå svikter dere unge, rene ryttere. Kvalmende, skrev Millar som ble avslørt som dopingsynder i 2004 og videre ilagt en toåring utestengelse.

Lars Petter Nordhaug er en av dem som har kontrakt med det oransjekledde laget fra neste sesong av.

Les også: Fortsetter i Rabobank-restene

I kjølvannet av sin spontane reaksjon på nettsamfunnet Twitter, har Millar utdypet sine kritiske synspunkter til sykkelsponsoren i et fult brev, publisert i den nederlandske avisen De Volkskrant.

- De siste fem årene har sporten gjennomgått en massiv opprydning. Laget mitt og våre sponsorer kom inn i profesjonell sykkel med sikte på å ha et 100 prosent rent lag. Vår teamsjef Jonathan Vaugther er en eks-doper, jeg er en eks-doper. Sammen med våre sponsorer deler vi ansvaret for å rydde opp i sporten. Vi har forklart dem sportens historie og hvordan vi skal forandre fremtiden gjennom våre handlinger hver dag, skriver Millar.

Dårlig timing
Den profilerte briten skriver videre at Rabobank som sponsor burde gjort mer for å forhindre de mange dopingskandalene som har rammet laget opp i gjennom tiden. Millar ytrer også sin sympati med rene rytterne fra den nye generasjonen.

- Rabobank er en institusjon i sykkelsporten. Ved å trekke dere ut som sponsor har dere nå knust uttalige drømmer. Det er mange fantastiske idrettsutøvere som ikke fortjener å betale for fortidens overtamp.

- Dere skal ha roses for deres tidligere lojalitet, men jeg tror ikke dere gjorde nok for å forhindre ukulturen som slo rot i Rabobank-laget. Er laget deres rent i dag? Det tror jeg.

- Nå kaster dere bort muligheten til å være del av en ren fremtid, avslutter Millar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.