RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser publikum

Sist oppdatert:
Fotballpresident Sondre Kåfjord mener publikum må bli bedre til å støtte landslaget i motgang.

Under gårsdagens landskamp på Ullevaal mot Skottland ble de norske spillerne møtt med pipekonsert ved pause, og flere av Norges fans forlot landskampsarenaen lenge før kampslutt.

Fotballpresident Sondre Kåfjord mener publikum på Ullevaal uten tvil har et forbedringspotensial.

- Vi fikk en liten målestokk i forhold til Skottlands fans i går. De utgjorde kun ti prosent av tilskuerne, men var ganske hørbare, for å si det mildt, forteller Sondre Kåfjord til TV 2 Nettavisen.

Fortjener landslaget mer støtte? Ta debatten!

- Publikum må bli bedre
Kåfjord etterlyser større engasjement blant publikum på Ullevaal - spesielt i motgang.

- Det norske publikum er veldig gode i medgang, men når motgangen kommer, bør de bli bedre å støtte laget. Behovet for støtte i går var stort, slår Kåfjord fast.

- Vil du kalle norske fans medgangssupportere?

- Nei, jeg vil ikke kalle dem det. Men som sagt så kunne de vært bedre å heie laget frem selv om de ligger under, svarer han.

Fotballpresidenten i Norges fotballforbund (NFF) så landskampen sammen med statsminister Kjell Magne Bondevik på VIP-tribunen.

Kampen ble en trist affære.

- Jeg har hatt større opplevelser enn jeg hadde i går, for å si det sånn. Men det er sånn det er i dette gamet. Vi var høyt oppe mot Slovenia. Fallhøyden i går var enorm, oppsummerer han.

Bondevik gikk
Statsminister Kjell Magne Bondevik fikk kun med seg én omgang av oppgjøret på Ullevaal. Krf-politikeren måtte møte Jens Stoltenberg til TV-debatt hos NRK.

- Han burde vel egentlig ikke brydd seg om den. Det var ingen som så den, alle så jo landskampen, ler Kåfjord.

Og blir litt mer seriøs:

- Han var veldig skuffet over Norges prestasjoner i førsteomgang. Synd Bondevik ikke fikk med seg andreomgang, da styrte Norge kampen. Men det var vanskelig å komme gjennom Skottlands kompakte «håndballforsvar».

- Vi kommer til VM
Kåfjord er fremdeles overbevist om at Norge kvalifiserer seg til VM-sluttspillet i Tyskland neste år.

- Det er veldig viktig for Norge å komme seg til VM. Det har vi jobbet for i to år. Vi er alle sterke i troen på at vi skal komme oss dit, slår han fast.

Han fortsetter:

- Det er et generelt løft for norsk fotball å komme seg til VM. Vi er nødt til å være med i et sluttspill. Målsetningen om å komme til VM står vi fremdeles fast på. Vi har to kamper igjen, og Norge skal slå Moldova, sier fotballpresidenten.

Kåfjord fant imidlertid noen lyspunkter til tross for 1-2-tapet mot Skottland.

Skryter av talentene
Nemlig innsatsen til de unge, norske spillerne.

- Det er kjempegreier at de unge viser seg frem. Det gir oss en garanti for fremtiden. Jeg er veldig fornøyd med måten Åge Hareide har fornyet laget på, og ser mot fremtiden, mener NFF-presidenten.

- Mot Slovenia var vel snittalderen på midtbanen 22 år. Det er ikke mange nasjoner i Europa som kan vise til lignende, legger en tydelig stolt Kåfjord til.

Åge Hareide har en kontrakt med NFF som landslagssjef ut sesongen 2008. Kåfjord påpeker at fotballforbundet er strålende fornøyd med jobben Hareide har gjort for Norge.

- Vi er veldig fornøyd med jobben Åge Hareide gjør. Punktum finale, konstaterer Kåfjord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere