Gå til sidens hovedinnhold

Refset RBK-spillerne etter seier

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Seier og tidvis glitrende fotball til tross: RBK-trener Ola By Rise ga spillerne klar beskjed etter kampen mot Sogndal: Dette holder ikke!

ROSENBORG-SOGNDAL 3-1 (3-0):

Den vanligvis så sindige RBK-bossen var alt annet enn fornøyd med det elevene hans presterte mot sogningene. Noe han i klare ordelag også ga uttrykk for:

- Vi sløste bort muligheten til å virkelig pynte på målforskjellen, til å legge enda mer press på de argeste utfordrerne i kampen om seriegullet og til å spille på oss et lass med selvtillit før onsdagens møte med Arsenal. Det er rett og slett for dårlig – og skuffende, sier han.

Selv om Rosenborg-treneren har en viss forståelse for at spillerne ikke ofrer alt i hver eneste takling på stillingen 3-0 og med fire dager igjen til møtet med ett av verdens aller beste fotballag, nekter han å akseptere at det skal være nødvendig å senke seg ned på «Sogndal-nivå».

- Vi må være såpass proffe at vi klarer å holde fokus så lenge vi er på banen. Jeg er skuffet over det som skjedde i andre omgang, sier By Rise, som etter en liten tenkepause medgir at det smakte godt med en seier igjen.

Press på Vålerenga
- Selvfølgelig er jeg glad for at vi tok tre svært så viktige poeng. Nå har vi fire poengs forsprang på Vålerenga og setter skikkelig press på den argeste utfordreren i kampen om seriegullet. Det er selvfølgelig positivt. Positivt er det også at guttene går på banen og tar tak i kampen fra første spark på ballen og mer eller mindre avgjør det hele før det er gått en halvtime. Men etter den flotte førsteomgangen ble dessverre den andre halvdelen av kampen mot Sogndal et antiklimaks. Vi gjorde jobben i dag, men heller ikke særlig mer, oppsummerer han og vrir fokus over mot det som skal skje den nærmeste uka.

Ikke med lua i hånda
- Nå skal vi ta med oss det positive fra denne kampen og starte oppkjøringen til onsdagens match i Champions League. Vi gleder oss til å møte Arsenal på Lerkendal og går selvfølgelig for seier, sier Rosenborg-treneren som ikke har planer om å stå med lua i hånda selv om det som mange karakteriserer som verdens beste fotballag for tida kommer på besøk.

- Vi har vært med i dette gamet alt for lenge til å være redd motstanderne. Som sagt; vi skal slåss for tre poeng, sier Ola By Rise.

Han sliter imidlertid med et par usikre kort før høstens store kveld på Lerkendal: Midtbanegeneral Ørjan Berg sto over dagens kamp på grunn av skade og er fortsatt usikker på om han rekker å bli frisk til onsdag, mens Øyvind Storflor måtte kaste inn håndkleet i pausen. Spesielt sistnevnte har den siste tiden dokumentert solid form – ikke minst i oppgjøret mot Panathinaikos for et par uker siden.

Lauren neste
- Jeg tråkket over på tampen av første omgang og måtte gi meg. Men skaden er ikke verre enn at jeg kan spille mot Arsenal, sier lynvingen, som satte inn 1-0 og la opp til 2-0 mot Sogndal.

- Jeg føler meg i fin form og stortrives når jeg kan være med å prege kampene slik jeg har gjort i det siste. Ser ingen grunn til at jeg ikke skal få flyt også mot Arsenal, sier angrepspilleren, som gleder seg til duellen med engelskmennenes høyreback Lauren.

- Han er god, men jeg skal nok lure ham også, smiler en optimistisk Øyvind Storflor.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid