RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refset TIL- og Start-spillerne

Sist oppdatert:
Både Tromsø-trener Steinar Nilsen og Starts Stig Inge Bjørnebye refset sine egne spillere for slurv etter poengdelingen på Alfheim.

(Trykk play i videovinduet over for å se et sammendrag fra kampen)

TROMSØ (Nettavisen): TROMSØ-START 1-1 (kampfakta og spillerbørs).

Ingen av dem var helt i stand til å glede seg over en kamp som tidvis var svært underholdende.

- Vi slapp Tromsø til etter pause, og det gjorde vi fordi var manglet kynisme og profesjonalitet, sier en skuffet Bjørnebye, som på forhånd var klar i talen om ambisjonene: Tromsø er et lag Start skal slå.

Hadde fortjent full pott
- Vi gjorde det meste riktig, unntatt å score målene. Sjanser skapte vi nok av, og vi hadde Start i kne, mener Nilsen, som på forhånd var klar i talen om ambisjonene: Start på Alfheim skal være mulig å slå.

Så enkelt ble det ikke for noen av dem.

Tromsø fremsto svært passive før pause, og overlot til Kristofer Hæstad å dirigere det meste av spillet. Så mange sjanser ble det ikke for sørlendingene, men nok til ledelse til pause.

Etter hvilen var kampbildet motsatt:

Tromsø kjørte showet, men fikk ikke mer nettsus enn Sigurd Rushfeldts første for sesongen.

- Jeg føler vi hadde fortjent alle poengene i dag. Vi skaper nok sjanser, men blir på nytt igjen straffet for feil bakover på banen. Det har vi ikke råd til i lengden, mener Steinar Nilsen.

Flipperspill
Starts ledermål var ikke akkurat noen perle til å lime inn i minneboka. Fredrik Strømstad serverte en lekker «serve» fra frispark. Deretter var det «baluba» i TIL-feltet.

- Jeg fikk ikke mer enn én hånd på ballen, og klarte ikke å slå den lenger ut enn at den havnet i en Start-spiller, forklarer TIL-keeper Sead Ramovic, som karakteriserer baklengsmålet som uflaks.

- Hva skal jeg si? Jeg klinket til! Spøker målscorer Steinar Pedersen, før han modererer seg noe:

- Litt heldig var jeg nok. Tromsø lyktes ikke i å klarere, og jeg fikk vel ballen fra Kristoffer Paulsen. Jeg skjøt med venstra, og den gikk inn via en Tromsø-spiller (Hans Åge Yndestad), forklarer Pedersen.

Sånn flipperspill fascinerer ikke TIL-trener Steinar Nilsen, som begynner å bli lei av at laget hans viser manglende besluttsomhet defensivt.

Men Start-trener Stig Inge Bjørnebye er minst like ilter på sine egne spillere.

Startet ungt
- Tromsø kommer sterkt etter pause, ja, men det er jo vi som gir dem anledning til å komme. Vi inviterer dem inn i kampen. Hver eneste gang vi erobrer ballen, mister vi den ved første anledning. Motstanderen får fort målsjanser når man spiller på den måten, sukker Bjørnebye.

Han startet kampen mot Tromsø med rutinerte spillere som Bjarte Lunde Aarsheim og David Nielsen på benken, og med unggutta Morten Hæstad og Espen Børulfsen på topp. Han er ikke uten videre villig til å innrømme at det var et dristig utgangspunkt.

- Vi hadde jo all verdens gode intensjoner med dette laguttaket. Vi regnet med å få mye bakrom, og satset på at unggutta skulle utnytte dette så lenge kreftene holdt. Det klarte vi ikke. Dessverre, sier Stig Inge Bjørnebye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere