Gå til sidens hovedinnhold

Regelendringen som kan redde Glimt: - Mange har ikke fått med seg dette

Bodø/Glimt har et vanskelig utgangspunkt før returoppgjøret i Polen.

Onsdag kveld står den regjerende seriemesteren overfor en tøff utfordring når de skal forsøke å snu 2-3-resultatet etter første kamp hjemme på Aspmyra. På bortebane i Polen må Bodø/Glimt slå Legia Warszawa om det skal bli avansement til neste kvalifiseringsrunde.

Kampstart er kl. 20.00. Oppgjøret kan du se direkte hos Nettavisen Direktesport.

En ting som dog kan tale til Glimts fordel i kveldens returoppgjør på bortebane er UEFAs endring i regelverket før årets sesong. Bortemålsregelen gjelder ikke i årets turnering, noe som vil si at Glimt sikrer ekstraomganger med en 1-0-seier etter 90 minutter - og deretter straffesparkkonkurranse om det blir nødvendig.

- Endringen av bortemål kom ekstremt beleilig for Glimt. Med tanke på resultatet i det første oppgjøret. Mange har nok ikke fått med seg dette, men de kan vinne 1-0 og få ekstraomganger, sier Avisa Nordland-journalist Freddy Toresen til Nettavisen.

- Svært ubeleilig

Tre baklengsmål hjemme i Bodø ville normalt sett sørget for at Glimt måtte vinne med minst to mål, om de ikke scorer like mange som Legia gjorde i sin bortekamp. Nå er altså reglene endret.

Toresen følger Glimt tettere enn de fleste og trekker frem skadene på Fredrik Bjørkan, Sondre Sørli og Ola Solbakken som svært dårlige nyheter for laget.

Til onsdagens kamp i den polske hovedstaden må Glimt klare seg uten alle tre. Spesielt fraværet av Bjørkan er etter Toresen sin mening svært dårlige nyheter for Glimt. Den viktige forsvarsspilleren pådro seg en strekk i låret i det første oppgjøret, men returkampen kommer for tidlig for venstrebacken som er på utgående kontrakt.

- Fredrik André fikk en kjenning bak i låret og vi tror dessverre at Legia-kampen kommer altfor tidlig for han, opplyser klubbens lege Morten Sørgård til lokalavisen AN i helgen.

- Bjørkan sitt fravær er svært ubeleilig. Han er den dyktigste til å skape overtall offensivt. Det er utgjort når han blir skadet. Alt stemte i fjor, men ingenting går veien i år, sier Toresen til Nettavisen og sikter til de store skadeproblemene som har skapt hodebry for Kjetil Knutsen.

Tror ikke på avansement

Selv om laget kun trenger en ettmålsseier for å være med for fullt i kampen om avansement har ikke Glimt-eksperten særlig tro på at det vil gå veien.

- Jeg er skeptisk, men jeg leste en amerikansk trener si noe fint. Det største i sport er å gjøre noe ingen andre tror at du vil klare. Jeg er litt der for Glimt sin del i dag, sier han.

Med hele tre baklengsmål i hjemmekampen er grunnlaget for avansement alt annet enn lystig før kampen i Polen.

- Legia har en veldig god stopper. Jeg ble også kjempeimponert over fronttrioen. Mahir Emreli som de hentet fra Qarabaq etter at de slo dem ut i fjorårets kvalik. Han var god. Stor, rask og sterk. I tillegg var han klinisk i avslutningene. Kacper Skibicki slo et innlegg som man nesten ikke ser i norske eliteserie. Det er klart det er kvalitet over hele linjen, uttaler han.

- Her er det læring som gjelder for Glimt. Det ble på mange måter et ekstremt antiklimaks for Glimt. Det handler mye om å vinne den første kampen og skadene ødela veldig mye for Glimt inn mot disse kampene, avslutter Toresen.

Om Glimt går seirende ut av oppgjøret i Polen går de videre til andre runde av kvalifiseringsspillet i Champions League. Der venter enten Flora Tallin fra Estland eller Hibernians fra Malta.

Dersom Glimt blir slått ut av Legia Warszawa rykker de inn i andre kvalifiseringsrunde i Conference League. Motstander der blir taperen av kampen mellom Dinamo Zagreb fra Kroatia eller Valur fra Island.

Onsdagens skjebnekamp kan du se LIVE på Nettavisen Direktesport klokka 20.00.