*Nettavisen* Sport.

Reginiussen reiseklar

Tore Reginiussen er klar for å forlate Tromsø. Men ikke for enhver pris.

07.07.08 12:25

ALFHEIM STADION (Nettavisen): TROMSØ-STRØMSGODSET 2-0:

Når overgangsvinduet åpner 1. august, er 22-åringen fra Alta det fremste salgsobjektet til Tromsø - og den sikreste veien til å tjene inn de 16 millionene klubben har budsjettert med for salg av spillere. Det vet også Reginiussen selv.

Har det ikke travelt
- Jeg leser jo aviser, men vet ikke noe mer enn de spekulasjonene som også andre kjenner til, sier landslagsstopperen selv.

- Er du klar for å forlate klubben?

- Ja, det er jeg på sett og vis – dersom det riktige tilbudet dukker opp. Jeg er veldig lysten på å prøve meg på et høyere nivå, sier han.

Men Reginiussen, som debuterte i Tippeligaen i april 2006, er nøye med å understreke at han heller ikke har det travelt med å forlate Alfheim.

- Spekulasjoner om kjøp og salg av spillere foregår jo hele tiden. At jeg er lysten på å prøve meg på et høyre nivå, betyr ikke det samme som at jeg har det travelt med å komme meg bort fra Tromsø. Jeg har halvannet år igjen av kontrakten min, og trives veldig godt her, sier han.

Heller ikke Tromsø har det travelt med å selge ham

- Det er jo riktig at vi har budsjettert med et overskudd på spilleroverganger, men dette betyr ikke det samme som at vi er tvunget til å selge våre beste spillere i førstkommende overgangsvindu, sier administrerende direktør Tom Bendiksen til TV 2.

(Se høydepunktene fra kampen i videovinduet under. Saken fortsetter under videoen.)

250972

Ikke kresen
Hovedpersonen selv utelukker at han vil signere for noen andre norske klubber.

- Hva skulle poenget være med det? Ville det være å komme til et høyere nivå? Det skjer mye spennende i Tromsø, og slik jeg vurderer det har vi gode muligheter til å ende blant de 3-4 beste i årets serie. Jeg kunne godt tenke meg å få være med på noe sånt før jeg eventuelt forlater, sier han.

Og når han en dag forlater, ser han helst at det blir til en klubb på kontinentet.

- Jeg tror min måte å spille på hadde passet i fransk fotball. Men samtidig har jeg ikke noen grunn til å være kresen heller, smiler han.

- Vet du om du er fulgt av konkrete klubber?

- Nei, det vet jeg ikke, sier Reginiussen.

Vil ikke spille back
Trener Steinar Nilsen ser ingen grunn til å kommentere verken Reginiussen eller andre som kan være på vei bort fra laget hans.

- Jeg forholder meg kun til de spillerne jeg har til rådighet i stallen. Det er dem jeg kan komponere et lag ut fra, sier han.

Og selv om Nilsen er «temmelig sikker» på at Tromsø vil foreta seg noe på overgangsmarkedet også i det kommende overgangsvinduet, avstår han fra å si noe om hva han helst ønsker - eller helst frykter.

- Min første oppgave nå er å komponere et nytt backpar til neste kamp mot Aalesund, etter at både Tom Høgli og Hans Åge Yndestad pådro seg gule kort mot Strømsgodset, sier Nilsen.

Tore Reginiussen ser ikke for seg at han inngår som en del av den komposisjonen.

- Jeg er ingen sideback, sier Reginiussen.

- Vil du tvinge ham til å spille på den plassen mot Aalesund, Steinar Nilsen?

- Jeg tvinger ingen til noe. Tore Reginiussen er en spiller som får lov til å spille på laget vårt, og så er det jeg som bestemmer hvor, sier Steinar Nilsen.

- Betyr det at han kommer til å spille back?

- Det får du se på lørdag i Aalesund ...

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.