Spanske Samuel Sanchez måtte bryte årets Tour de France etter at han pådro seg en brukket finger og en vond skulder.

Tirsdag var han endelig tilbake på sykkelen igjen, men sammen med hans lag, Euskaltel-Euskadi, har de funnet ut av OL i London kommer for tidlig for den regjerende OL-mester fra landeveisrittet i Beijing.

34-åringen fra Oviedo er naturligvis skuffet

- Jeg er regjerende OL-vinner og ville gjerne forsvart medaljen som forandret livet mitt. Etter den triumfen fikk jeg blant annet en gate oppkalt etter meg og en statue. Det var en veldig viktig seier for meg.

Sanchez vil fokusere på å lege skadene så fort som mulig.

- Det er fremdeles mye igjen av sesongen og jeg har store ambisjoner. Jeg vil sykle inn flere world tour-poeng, og VM... Jeg ser fram til det mesterskapet. Det er mange utfordringer som venter og det viktigste er at jeg restituerer meg raskt etter skaden.

Freire allerede ute
Jonathan Castroviejo, tidligere lagkamerat med Sanchez i Euskaltel - Euskadi, har kommet inn på laget. Movistar-rytteren sykler både tempo- og landeveisrittet under OL.

Sanchez er for øvrig ikke den første spanske OL-deltakeren som har trukket seg. Oscar Freire veltet også under den første Tour de France-uken. Skadene var så store at han ga fra seg plassen til Movistar-spurteren Francisco Ventoso.

Alejandro Valverde (Movistar), Luis Leon Sanchez (Rabobank, også tempo) og Jose Joaquin Rojas er de andre spanske OL-syklistene. Sistenevnte brakk faktisk kragebeinet under den tredje etappen i Tour de France, men skal ifølge rapportene være klar til OL.

Hva med Boonen?
En annen OL-favoritt, Tom Boonen (Belgia), har også slitt med helsen de siste dagene. Omega Pharma-Quick Step-rytteren fikk en brist i et ribbein under Polen rundt og måtte bryte rittet grunnet pusteproblemer. Årets klassikerkonge tok tre dager pause, men var tilbake på sykkelen torsdag.

31-åringen vil sykle tre av totalt fem etapper av Tour de Wallonie, som starter lørdag, før han bestemmer seg for om stiller i OL eller ikke.