RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen nominerer Helleland som ny WADA-president


Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland er av regjeringen nominert som presidentkandidat i Verdens Antidopingbyrå. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland er av regjeringen nominert som presidentkandidat i Verdens Antidopingbyrå. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
WADA-visepresident og barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland er av regjeringen nominert som presidentkandidat i Verdens Antidopingbyrå (WADA).

Hellelands kandidatur ble offentliggjort fredag.

– Statsråd Helleland har konsekvent demonstrert sin fulle og uoppfordrende vilje til å beskytte det globale idrettssamfunnet fra doping. Jeg vet hun er fast forpliktet til å styrke WADA som global anti-dopingregulerer og til å gjenopprette idrettsutøvere og supporteres tillit til en rettferdig og ærlig idrett, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding.

Hofstad Helleland er manges foretrukne kandidat til å bli ny president i Verdens antidopingbyrå når Craig Reedies periode løper ut neste år.

Reformist

– Min regjering og jeg nøler ikke med å tilby Linda vår fulle støtte til å lede Verdens Antidopingbyrå når vi går inn i en ny alder for antidoping, fortsetter statsministeren.

Barne- og likestillingsministeren ønsker å jobbe hardt for å øke representasjonen av utøvere i WADA-styrene og anses som en reformkandidat.

– Linda Hofstad Helleland har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lede WADAs globale anti-dopingarbeid videre. Med fokus på gode styringsprinsipper og åpenhet vil Helleland være den rette personen til å lede WADA i årene som kommer, sier kulturminister Trine Skei Grande.

Aldershindring avkreftet

Ifølge rapportene kunne alder bli en hindring for den 41 år gamle Høyre-politikeren siden det forelå et forslag om å sette 45 år som minstealder for presidenten. Forslaget skulle diskuteres under et styremøte neste uke.

Fredag kveld avviste en talsmann i WADA at et slikt forslag ikke var et slikt forslag til drøfting for byråets hovedstyre.

– WADA-reglene er klare. Det er ingen aldersrestriksjoner for presidentkandidater, og det vil ikke bli endret, sier talsmannen

På tirsdag opplyste en WADA-talsmann til nyhetsbyrået AP at aldersforslaget ikke kom fra antidopingbyråets egne ledere, men fra representanter for nasjonale myndigheter, som bevilger halvparten av WADAs budsjett.

Linda Hofstad Helleland får kamp fra Polens sportsminister Witold Banka (34), som offentliggjorde sitt kandidatur i juni.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere