RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Dagens dekke i Vestlandshallen begynner å bli slitt. - På tide med noe nytt, sier Martin Knudsen.
Dagens dekke i Vestlandshallen begynner å bli slitt. - På tide med noe nytt, sier Martin Knudsen. Foto: Jan Inge Ebbesvik

Regler for overgangs-vinduene

Sist oppdatert:
Når kan norske klubber kjøpe spillere og når kan de selge? Bli litt klokere her.

- Har skjønt at det har vært en del forvirring rundt overgangsregler og vinduer. Det er kanskje ikke så rart, for reglene har blitt endret og vi i Norge har andre regler enn for eksempel England, sier Branns sportslige leder, Per-Ove Ludvigsen til iBergen.no.

Kan selge hele året
I England var det stor aktivitet den siste dagen i januar. Da stenger nemlig overgangsvinduet, og det åpner ikke igjen før i juli.

- Vinduene er i utgangspunktet åpne ut hele året for alle land. Det vil si at klubbene kan selge sine spillere hele tiden. Så er det restriksjoner hos de ulike land på når de kan ta inn spillere. Arsenal kan for eksempel kjøpe en spiller nå, men han blir ikke klar før vinduet åpner igjen i juli. Slik er det i de største europeiske ligaene.

Fleksibelt i Norge
På grunn av at vi her i Norge har en litt annen sesong enn de fleste andre, så er også reglene for overgangsvinduet annerledes.

- I Norge er vinduet åpent fra 15.november til 31.mars. For noen år siden var det slik at vi ikke kunne kjøpe spillere fra land som hadde stengt sine overgangsvinduer, men den regelen er nå tatt vekk. Dermed kan vi kjøpe spillere fra hele verden i denne perioden. En veldig fleksibel ordning, sier Ludvigsen til iBergen.no.

Det betyr at Brann kan kjøpe spillere fra hele verden, ut mars. Men selges en av dagens Brann-spillere til et land der vinduet er stengt, kan de ikke benyttes av sin nye arbeidsgiver før overgangsvinduet åpner igjen i det aktuelle landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere