Gå til sidens hovedinnhold

Rehhagel: - Vi har intet å tape

Otto Rehhagel mener at hans greske landslag kan spille uten press i søndagens EM-finale mot Portugal.

- Jeg kan ikke love det greske folk noe, men jeg håper og tror at laget spiller med samme lidenskap og entusiasme som i de foregående kampene. Dette er en enestående sjanse for dem, og vi har intet å tape. Det har bare portugiserne, sa han før lagets trening på Estadio da Luz lørdag kveld.

- Sannheten er at Portugal er favoritt. De har et vidunderlig lag. Kanskje de undervurderte oss i første kamp, da vi slo dem. Søndag skal vi ikke bare slåss mot 11 spillere men mot 50.000 portugisere på tribunen. Det blir vanskelig, men vi skal gjøre vårt beste.

Rehhagel nyttet også anledningen til å fri litt til portugiserne.

- Jeg vil takke våre verter hjertelig. Vi slo Portugal i den første kampen, men folk har likevel vært vennlige mot hos hele tiden. Det er en sensasjon at vi er i finale, og det er en stor glede for oss. Det har vært en flott turnering, og vi håper at finalen vil begeistre.

Defensivt eller offensivt?
Snakk om at Hellas er kommet så langt takket være en svært defensiv taktikk ville han ikke høre.

- Defensiv, hva betyr det? Kampen mot Portugal vant vi fordi en forsvarsspiller brøt gjennom og skaffet straffespark. Er det defensivt eller offensivt, spurte Rehhagel retorisk.

Han avviser konsekvent å snakke om taktikk eller laguttak før kampene, men han pratet gjerne om hva EM har betydd for det greske folk.

- Jeg er glad for at vi har beveget så mange mennesker i Hellas, og særlig de unge. Spillerne er flotte ambassadører for landet både på og utenfor banen, sa Rehhagel.

- Vi vet også at seirer i fotball blir fort historie, men vi nyter øyeblikkene mens de er her.

Rett mann
Rehhagel har tidligere fortalt om den holdningsendringen han måtte få til for å gjøre begavede greske spillere til et slagkraftig landslag. Han fikk spørsmål om det viktigste i jobben hans har vært i det mentale.

- Forbundspresidenten hentet meg for å gjøre det som trengtes for å få mer ut av landslaget enn de hadde greid, og det gjorde jeg. Jeg reiste Europa rundt til alle utenlandsproffene, så de greske lagenes europacupkamper, og lette etter unge spillere jeg kunne bruke i min strategi. Det viktigste jeg har gjort var å finne "the right man in the right place", sa Rehhagel og brukte det engelske uttrykket i sin utlegning på tysk.

Det greske forbundet føler nok også at de har funnet rett mann på rett plass. (©NTB)

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid