Rein stopper Northug & co.

Foto: Hallgeir Martin Lundemo (Privat)

- Skandale at det ikke blir renn, sier Hallgeir Martin Lundemo

09.06.10 09:20

(Bladet.no) Hallgeir Martin Lundemo er både fortvilt og oppgitt over forbudet mot sommerskirennet i Kirkebyfjellet.

- Det er skandale at det ikke blir renn. Absolutt ikke bra for utviklingen i Meråker med tanke på turisme og reiseliv, sier Hallgeir Martin Lundemo til Bladet.no.

Les også: Forbud mot sommerskirenn

Forstår ikke
Med hjemmel i reindriftsloven nedlegger områdestyret for reindrift forbud mot sommerskirennet i Kirkebyfjellet.

Vedtaket er begrunnet med at et så omfattende arrangement vil påføre Feren reinbeitedistrikt konkrete og omfattende skader.

- Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor dette er et problem. Det finnes jo ikke rein akkurat der, og det er jo ingen som arrangerer et skirenn midt i en reinsflokk. Sommerskirennet er jo lagt der det ikke er rein, raser Lundemo.

- Det er trist at områdestyret fatter sin beslutning på grunnlag av usannheter. Jeg må lure på om de er ved sine fulle fem, og jeg stiller spørsmålstegn vedrørende gangsynet deres, fortsetter han.

Fortvilt og oppgitt
Han forteller videre at han er veldig godt kjent i området, og vet hva han snakker om.

- Tro meg. Jeg har trent der fra jeg var guttunge, og har aldri møtt rein i området det er snakk om. Det er nok andre ting som ligger bak og det er nok noen som vil stikke kjepper i hjulene for Meråker Aktivitet. At ikke næringen er mer smidig på å være med på utviklingen i Meråker er rett og slett en skandale, mener Hallgeir Martin Lundemo.

- Jeg blir både fortvilt og oppgitt, legger han til.

Sommerskirennet i Kirkebyfjellet skulle etter planen arrangeres lørdag 26. juni og var en del av Tour de Trøndelag.

Blåstøyten
Hallgeir Martin Lundemo husker godt Blåstøyt-rennet i Meråker som ble arrangert på slutten av 1970-tallet og begynnelsen på 80-tallet.

- På den tiden var det landslagssamlinger og tradisjon med et renn rundt midten av mai. Det var en kjempesuksess, sier han.

Lundemos leieboer i Meråker, Petter Northug jr., bruker Kirkebyfjellet i treningsarbeidet sitt. Det gjorde også Frode Estil da han var aktiv.

- Det er kjempeflotte skiforhold der på sommers tid. I det siste har all aktivitet blitt stoppet, og vi har ikke kunne ta imot ulike idrettslag og skiløpere. Dette for ikke å forstyrre saken mens den pågår, avslutter Hallgeir Martin Lundemo.

Les flere saker fra Stjørdalens Blad!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Langrenn

Mest lest på Sport

Annonsebilag