*Nettavisen* Sport.

Reina ble nektet overgang

Foto: Scanpix/Reuters.

Spanjolen var innstilt på en overgang til en rivaliserende klubb, men Liverpool sa nei.

09.10.11 13:51

I sin nye biografi, kommer Liverpool-keeper Pepe Reina fram med noen oppsiktsvekkende nyheter. Spanjolen avslører at han på sommeren i 2010 ble nektet en overgang til Arsenal av Liverpool.

Han skal også ha blitt snakket bort fra en overgang ytterligere to ganger.

Liverpool var på den tid i krise. Tom Hicks og George Gillett satt fortsatt i eierstolen og klubben var nedlesset i gjeld. Roy Hodgson hadde tatt over som manager for Rafa Benitez, samtidig som klubben på utkikk etter nye eiere.

- Ble brukt som brikke
Det var også grunnen til at Pepe Reina ikke fikk gjennomføre en overgang verdt 20 millioner pund til Arsenal.

- Arsenal hadde gjort det veldig klart at de ville kjøpe meg ved å by 20 millioner pund - et fenomenalt beløp for en keeper. En del av meg følte at jeg hadde rett til å vurdere framtiden min, selv om det var med tungt hjerte, skriver Reina i sin biografi, som Daily Mail har gjengitt deler av.

- Da Liverpool fikk budet, avslo de det. Dette var ikke fordi jeg ble fortalt at jeg var en god keeper. Grunnen var en helt annen, og den fikk meg til å føle meg motløs. Jeg ble fortalt at det var viktig at jeg ble værende for å få klubben solgt. Jeg ble simpelten brukt som en brikke i salgsprosessen, forklarer Reina.

Følte klubben var på vei ned
Den daværende uroen i Liverpool, gjorde at Pepe Reina vurderte å forlate klubben. Reina hadde nettopp vunnet VM med Spania, men fant en helt annen situasjon i Liverpool.

- Jeg gikk fra å være i ekstase det ene minutt, til å være deprimert det neste, da det gikk opp for meg at Liverpool ikke ville bevege seg på en stund, sier Reina.

HTML EMBED

Keeperen signerte en ny kontrakt med Liverpool i april samme år. Da hadde han fått lovnader om bedre tider.

- Det tok ikke lang tid før jeg forsto at det var tomme løfter. Jeg følte meg sveket. Eierne våre var i krig med hverandre, klubbens gjeld var ute av kontroll og skifte av manager gjorde ingenting for å overbevise meg om at klubben var på vei mot noe, forteller Reina i sin bok.

Pepe Reina avslører også at han ønsket å forlate Liverpool i januar i år, men ble snakket bort fra det av sin kone. Tidligere hadde Rafael Benítez snakket keeperen bort fra en overgang til Valencia.

Skuffet over Gerrard og Carragher
De tidligere eierne av Liverpool, Tom Hicks og George Gillett, var mektig upopulære. Pepe Reina var en av de som snakket offentlig om at Hicks og Gillett måtte gå.

I sin nye bok - «Pepe - my autobiography» - sier Reina at han er skuffet over at de lokale spillerne Steven Gerrard og Jamie Carragher ikke gjorde det samme.

- Slik som jeg så det, er Stevie og Carra de viktigste stemmene i vår stall. Det er de som er elsket av folket, og hvis de hadde sagt noe, ville det kanskje lagt ordentlig press på Hicks og Gillett. Men de syns det var viktigere å prøve å holde ting så normalt som mulig, forklarer keeperen.

- Jeg var antakeligvis en av de som protesterte høyest, fordi jeg syns det var viktig at supporterne visste at jeg var med dem, legger Reina til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag