RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Reina-tabbe ødela for Liverpool

Sist oppdatert:
Liverpool hadde full kontroll mot Norwich. Så gikk Pepe Reina opp i duell.

LIVERPOOL - NORWICH 1-1:

I det 57. spilleminuttet ble Grant Holt sendt inn på banen for Norwich.

Vertene Liverpool ledet kampen 1-0, og hadde produsert flere muligheter til å doble ledelsen i andre omgang.

Tre minutter senere steg han fryktløs inn i en duell med to Liverpool-forsvarere pluss keeper «Pepe» Reina.

Holt raget høyest. Sisteskansen var utspilt. Og dermed var dagen ødelagt for Liverpool.

- Fortjente seieren
- Om sant skal sies, mener jeg at vi fortjente tre poeng, sier Liverpool-manager Kenny Dalglish ifølge Sky Sports, etter kampen som til slutt altså endte 1-1.

Liverpool skapte flere store sjanser i overtidsminuttene, men Norwich-keeper John Ruddy reddet gjestenes ene poeng.

- Vi spilte veldig godt, og skapte noen store sjanser med noen gode pasninger og bevegelser. Men så lenge du bare er et mål foran, gir du motstanderne håp, mener manageren, som må se at avstanden opp til teten begynner å se stor ut.

Stolpetreff
For dersom Liverpool skal ha et håp om å holde følge med topplagene i den engelske ligaen, må kamper som hjemmemøtet med Norwich vinnes - helst nokså overbevisende.

Og laget startet da også imponerende.

Det var ikke spilt tre minutter før Charlie Adam slo et hjørnespark mot hodet til Martin Skrtel, som traff godt. Headingen gikk imidlertid i tverrliggeren, og Norwich slapp unna en tidlig kalddusj.

Det skulle ikke være første gangen Liverpool fikk smake på aluminiumen på Anfield denne kvelden.

Luis Suarez skjøt utenfor fra kort hold bare noen minutter senere, og etter drøyt ti minutter var det uruguayanerens tur til å sende ballen i stolpen. Denne gangen via Norwich-keeper John Ruddy, og returen fra stolpeskuddet sendte Stewart Downing utenfor.

Bellamy er tilbake
Suarez fortsatte å skape trøbbel for Norwich, som på sin side heller ikke var ufarlige i angrep.

Men det var først da det gjensto noen få sekunder av overtid i første omgang, at de frammøtte på Anfield kunne juble.

Igjen var Suarez frampå, og spissen var i ferd med å bli tildelt frispark i farlig posisjon da spisskollega Craig Bellamy snappet opp ballen og utnyttet fordelen.

Bellamy - som startet karrieren i nettopp Norwich - løsnet skuddfoten, og ballen gikk via Ruddy og i nettmaskene. Det var den walisiske urokråkas første scoring for Liverpool i sitt gjensyn med merseysiderne (Bellamy spilte for Liverpool i 2006-07-sesongen), og vertene kunne gå til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Sluttspurt
Gjestene startet andre omgang best, men så tok Liverpool igjen over initiativet.

De rødkledte produserte flere store muligheter - blant annet nok et stolpeskudd fra Suarez - før Grant Holt altså kom inn for Norwich.

Det virket som om 30-åringens utligning ga ny energi til bortelaget, og Norwich var faktisk vel så nær et vinnermål som det Liverpool var.

Aller nærmest kom imidlertid innbytter Andy Carrol på overtid av overtiden, da han headet ballen fra kort hold så vidt til side for stolpen - og Luis Suarez like etterpå, da John Ruddy reddet gjestene med en praktredning.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed må Liverpool se at avstanden opp til tetlagene i Premier League antakelig allerede er i ferd med å bli for stor.

Manchester City på topp er sju poeng foran merseysiderne, og det med én kamp til gode.

Norwich på sin side har prestert over alle forventninger hittil i sesongen, og ligger på sjuendeplass - bare tre poeng bak Liverpool på femte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere