*Nettavisen* Sport.

Reiser bronsestatue av Riise

En bronsestatue på 2,5 meter av Liverpool-stjernen John Arne Riise skal pryde sokkelen ved hovedinngangen til Color Line Stadion i Ålesund.

12.04.05 11:08

I Ålesund har det lenge vært spekulert i hvem som skal pryde sokkelen like utenfor klubbens nye storstue Color Line Stadion.

Tirsdag fikk Aafk-fansen endelig svaret. En bronsestatue med en høyde på 2,5 meter av John Arne Riise vil bli plassert like utenfor stadion.

Statuen ankom fredag Ålesund fredag, men blir foreløpig oppbevart på hemmelig sted før avdukingen i forbindelse med stadionåpningen mot Odd Grenland kommende lørdag, skriver Sunnmørsposten.

- Statuen er av John Arne Riise. Han står støtt på høyrefoten, mens venstrefoten akkurat har avfyrt et skudd, forteller en kilde som har sett statuen flere ganger til avisen.

- Ingen kommentar
Ingen i Aalesund vil foreløpig bekrefte at Riise blir plassert på sokkel.

Den nyopprykkede klubben ønsker å holde kortene tett inntil brystet for å skape mest mulig blest rundt åpningskampen.

- Det har jeg ingen kjennskap til. Det er Color Line som har betalt denne statuen, og det er de som har kontrollen. Om det er Riise eller noen andre som skal stå på sokkelen, vet jeg rett og slett ikke, sier leder i Aalesund Fotball AS, Jon Ketil Gjørtz.

Heller ingen andre i AaFK ville bekrefte overfor TV 2 Nettavisen tirsdag formiddag at det blir statue av Riise utenfor Color Line Stadion.

Ålesunds store sønn
John Arne Riise er blant Ålesunds «største sønner». Han debuterte på AaFKs A-lag i 1997, og spilte 26 A-kamper for klubben før han i 1998 ble han solgt til den franske toppklubben Monaco.

Like før 2001-sesongen ble Riise solgt til Liverpool, og har etablert seg som en av Anfield-klubbens mest trofaste spillere.

Venstrebacken er også fast inventar på det norske A-landslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag