Reiser hjem i uvisshet

Foto: (FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)

Jan Gunnar Solli innrømmer at det kribler litt ekstra foran fredagens formasjonstrening på Lerkendal. Han vet at han kan bli vraket.

25.05.06 17:54

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Hittil i sesongen har lysluggen fra Treungen spilt fra start som sentral midtbanespiller i ni av ni seriekamper for Rosenborg.

Prestasjonene har likevel vært variable. Og mot Lyn sist helg ble 24-åringen gjort til syndebukk da han ble tatt av banen i pausen.

Nå er Jan Gunnar Solli forberedt på en litt annen hverdag.

- Ingen har fast plass på laget. I Rosenborg må man prestere for å være med. Jeg var ikke god mot Lyn, og derfor kan det hende at Per-Mathias Høgmo velger andre spillere på midtbanen neste gang, sier Solli til TV 2 Nettavisen.

Alltid en ny mulighet
- Forbereder du deg på å bli plassert på benken?

- Selvfølgelig ikke. Jeg forbereder meg alltid på å spille. Den dagen man forbereder seg på å sitte på benken, kan man like gjerne legge opp. Jeg blir skuffet hvis jeg ikke får spille, samtidig som jeg vet at det kan skje.

Det siste Solli har tenkt å gjøre, er å sette seg ned og deppe.

- Skuffelser underveis er det bare å riste av seg. Det fine med fotball er at du alltid får en ny mulighet, poengterer han.

Selvsagt har midtbaneankeret gjort seg noen tanker om hva som gikk galt mot Lyn – i en førsteomgang der han langt fra var den eneste RBK-spilleren som presterte under pari. I lange perioder florerte det av høyrisikopasninger i egen forsvarssone.

For ambisiøse
- Vi var for ambisiøse i pasningsspillet, tatt i betraktning at Lyn sto så høyt med laget og var aggressive i presset. Vi burde selvfølgelig ha slått mer langt, sier en etterpåklok Solli.

Per-Mathias Høgmos løsning mot Lyn var å snu v-en på midtbanen. Frode Johnsen og Alexander Tettey delte det defensive ansvaret, men Per Ciljan Skjelbred gikk i front. Det førte om ikke annet til en forbedring.

Derfor er det langt fra usannsynlig ar Høgmo velger å starte med samme konstellasjon på midten mot HamKam, som han avsluttet med mot Lyn.

I så fall blir det neppe plass til Jan Gunnar Solli, som har tilbrakt denne uka på landslagssamling i Oslo. Det har vært en opptur, selv om han ikke fikk tillit av Åge Hareide i kampen mot Paraguay.

- Det er alltid hyggelig å være på landslagssamling. Et lite miljøskifte er bra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.