Reiser med god samvittighet

Foto: (foto: Scanpix)

ALFHEIM (TV2 Nettavisen). Tromsø mistet medaljene med bare ett måls margin. Likevel forlater trener Per-Mathias Høgmo klubben med den beste samvittighet.

31.10.04 00:22

TROMSØ - SOGNDAL 3-1: - Vi har levert en sesong vi kan være stolte av, og selv om noen av oss kan være skuffet over at vi ikke vant medaljer, tror jeg alle vil erkjenne at fjerdeplassen var i overkant av det noen kunne forvente av oss før serien startet, sier suksesstreneren til TV 2 Nettavisen.

Han har per i dag ingen planer for sin egen fremtid.

Blir ut året
- Hvis du spør meg i dag om hva jeg skal gjøre til neste år, så vet jeg ikke. Men frem til nyttår vil jeg fortsette i Tromsø - om ikke klubben får på plass en ny trener innen den tid, sier Høgmo, som også har sagt seg villig til å bidra i trenerjakten.

Det viktigste bidraget i jakten på etterfølger ble sikret gjennom 3-1-seieren over Sogndal: Den viktige fjerdeplassen, som sikrer klubben plass i Royal League.

- For oss er dette viktig. Det var viktig å vinne over Sogndal, og få en skikkelig avslutning på sesongen. Vi har vært det beste hjemmelaget i årets liga, vi har tjent 35 millioner på spillersalg som har vært viktig for økonomien i klubben, og vi har lagt et sportslig grunnlag som min etterfølger kan bygge videre på, oppsummerer Høgmo.

Årst våknet
Og i dette fundamentet inngår også toppscorer Ole Martin Årst, som endelig fikk hull på byllen og scoret lagets to siste scoringer - etter en måltørke som har vart i flere måneder.

- Selvsagt var det godt å score igjen. Ikke fordi jeg selv har vært så plaget av at scoringene har uteblitt, men fordi det i dag løsnet for hele laget. Å få avslutte serien på en god måte, betyr mye for det som skal skje i tiden fremover. Nå gleder vi oss til Royal League. I Trondheim kan de mene hva de vil om den turneringen, men for oss blir det en stor opplevelse - med motstandere som Brøndby, København og IFK Göteborg.

- Og din egen mening om at Høgmo forlater etter bare ett år i klubben?

- Det beklager jeg, men det kan vi ikke gjøre noe med. Det viktige er at svært mye av kunnskapen hans blir igjen i klubben, fordi vi - spillerne - fortsetter. Bortsett fra Miika Koppinen, som er usikker, virker det som om alle fortsetter, sier Årst, som likevel ønsker seg nye fjes i stallen.

- Jeg forlanger ikke at det skal brukes haugevis av millioner på spillerkjøp. Men noen millioner må klubben ut med. Og da kan det bli artig på Alfheim både i vinter og til neste år, mener han.

Usikker Ulseth
I likhet med høyreback Miika Koppinen har heller ikke assistenttrener Otto Ulseth bestemt seg for om han skal forlate klubben eller ikke. Og han har heller ikke satt seg selv noen dato for hva når han skal ta beslutningen.

- Akkurat nå er jeg mest opptatt av at vi skal spille ny kamp om halvannen uke - i Royal League, sier han.

Dit håper han å ta med seg noe av det laget hans i perioder viste mot Sogndal. For hjemmelaget åpnet kampen klart best, og produserte flust med sjanser i en førsteomgang der laget fremsto slik det vil huskes fra den strålende vårsesongen; med en høy aggressivitet som skapte muligheter på gjenvinninger - variert med raske overganger.

Sogndal slet med beslutningsvegring, men maktet å slite seg inn i kampen i en periode av andreomgang da TIL virket mette. Etter at gjestene ble belønnet med scoring, våknet hjemmelaget til liv igjen, til en sluttspurt som ga to scoringer på kontringer - begge med Karim Essediri som servitør og Ole Martin Årst som avslutter.

Harmonisk
Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen hadde håpet på en bedre avskjed med Tippeligaen, men tar laget sitt ned til 1. divisjon med harmoni og nok av positive opplevelser til at han regner med at det ikke tar så lang tid før det på nytt er klart for Tippeliga-spill på Fosshaugane.

- Vi er bedre nå enn vi var på samme tid i fjor - det er et viktig poeng å ta med seg. Klubbledelsen har gjort en fantastisk jobb, og har sikret forlenget kontrakt med samtlige spillere. Ikke minst viktig er det at alle er skadefrie, og i stand til å delta i treningsarbeidet allerede når oppkjøringen starter, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag