RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reiste seg for Georgia

Foto: AFP/SCANPIX
Sist oppdatert:
Avdød OL-aker minnet under åpningsseremonien.

Georgiske Nodar Kumaritashvilis brå og tragiske dødsfall under aketreningen fredag, la naturlig nok en demper på åpningsseremonien i Vancouver.

Det var en stund usikkert om den georgiske OL-troppen ville trekke seg fra lekene, men laget tok til slutt avgjørelsen om å delta, og et tydelig preget, georgisk lag entret BC Place stadium under åpningsseremonien.

Se også: Her tennes OL-ilden

Publikum reiste seg
Da den lille troppen, ikledt svarte skjerf of sørgebånd, kom stille inn på stadion, gjorde de det til en spontan markering fra 60.000 publikummere, som reiste seg og applauderte. Det var liten tvil om at åpningsseremonien, både for arrangører, deltakere og publikum, var preget av det tragiske dødsfallet.

IOK-president Jacques Rogge brukte første del av talen sin til å minnes den 21-årige, avdøde OL-deltakeren.

– Det er med stor sorg vi har mottatt nyheten om det tragiske tapet av Nodar Kumaritashvili, som døde i dag tidlig. Vi sender våre dypeste kondolanser til familie, venner, landsmenn og Georgias OL-tropp, sa Rogge.

Mot slutten av åpningsseremonien var det ett minutts stillhet for å minnes Kumaritashvili.

Gretzky tente ilden
OL-ilden skulle tennes av skøytestjernen Catriona LeMay-Doan, ishockeylegenden Wayne Gretzky, basketballstjernen Steve Nash og alpinisten Nancy Green, men en teknisk feil gjorde at kun de tre sistnevnte fikk være med på ildtenningen. Kun tre av de fire bjelkene som skulle bære ilden, kom opp av gulvet.

Gretzky fikk deretter æren av å tenne fakkelen som skal brenne så lenge OL varer.

Få OL-nyhetene før alle andre
Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere