Rekdal: - Jeg får magesår av det

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Vålerenga tabbet seg bort på Sør Arena.

19.04.13 22:43

START - VÅLERENGA 1-0:

- Vi har ikke fremstått sånn som vi skal gjøre. Vi har spilt én god omgang denne sesongen, og det var førsteomgangen i Bergen.

Det sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV 2 før fredagens seriekamp mot Start på Sør Arena.

For det har ikke gått Vålerengas vei så langt denne sesongen, før fredagens kamp lå Oslo-klubben på nest sisteplass med kun én seier på de fire første kampene.

Fredag var planen å endre på inntrykket.

Men det var hjemmelaget Start som var best på Sør Arena fredag kveld.

15 minutter før slutt avgjorde Ernest Asante kampen da han satte inn 1-0 til hjemmelaget etter en stor forsvarstabbe av Vålerengas Jan Lecjaks.

Dermed ligger Vålerenga fortsatt nest sist på tabellen, mens Start er på fjerde.

- Ustrukturerte, jålete og naive
Kjetil Rekdal var nådeløs om sine egne spilleres innsats etter kampen.

- Vi har så mange feilpasninger på egen halvdel. Vi inviterer Start på kontring på kontring. Og når vi klarer å redde oss unna på de, så gjør vi den forsvarstabben. Den er jo først et balltap lenger opp i banen som er helt hinsides, så bryster han ballen ned. Fotballen lever av feil, men når man gjør så mange balltap som vi gjør, da blir man straffet i den ligaen her, sier Rekdal til TV 2 etter kampen.

- Det er kjempeskuffende. Vi må tilbake til der vi var i januar. Vi er helt ustrukturerte, jålete og naive. Vi spiller ikke den fotballen som vi trenger å gjøre i Tippeligaen. Vi får ikke poeng på den måten her, sier Vålerenga-treneren.

Rekdal er klar på hva som må gjøres fremover.

- Vi må trene og det gjør vi for så vidt og. Jeg synes Muri og Simon Larsen står godt som stoppere i dag. Vi har slitt fryktelig med det tidligere. I dag er det backene som sliter igjen, så vi har en voldsom utfordring med å få et forsvar som står støtt, sier Rekdal.

- Og så er det andre vei. Vi må angripe de rommene vi skal, vi må gå på mål. Nå er det mye på tvers og tilbake, tvers og tilbake. Man får magesår når man ser på det. Vi bare banke det inn, jobbe knallhardt for å få en bedre flyt i det vi jobber med, sier Vålerenga-treneren.

- Skal være glad det bare ble ett mål
Også Vålerengas Kristofer Hæstad var en skuffet mann etter kampen.

- Det er selvfølgelig surt. I førsteomgang synes jeg vi har mesteparten av spillet uten å skape de store sjansene, så jeg synes vi fortjener bedre. Men vi er i en dårlig periode nå, og vi får bare jobbe hardt for å snu det, sier Hæstad til TV 2 etter kampen.

En som var langt mer fornøyd var kampens kanskje beste spiller, Espen Hoff.

- Det er deilig å være Start-spiller, spesielt i dag. Vi kjører kampen fra første stund og helt inn. Vålerenga skal være glad for at det bare ble ett mål, sier Hoff til TV 2.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Høyt tempo
Førsteomgangen startet med høyt tempo, uten at noen av lagene klarte å komme til de virkelig store sjansene.

Vålerenga var imidlertid nære scoring etter 12 minutter da Kristofer Hæstad kombinerte flott med lagkameratene Mohammed Fellah og Torgeir Børven. Dessverre for gjestene sto Børvens avslutning ikke i stil med kombinasjonene.

Men det var Start som var det førende laget, og 15 minutter senere var det hjemmelagets tur til å varte opp med et flott angrep.

Solomon Owello fant lagkamerat Espen Børufsen på venstrekanten, som slo et godt innlegg foran mål, men Simon Larsen fikk klarert.

Dermed sto det 0-0 til pause.

Flere sjanser etter pausen
Mens førsteomgangen fort kommer til å bli glemt av de fleste, var annenomgangen langt mer sjanserik.

Kun tre minutter var spilt da Start holdt på å gå opp til 1-0.

Amin Nouri sendte ballen på nydelig vis til kaptein Espen Hoff, som fikk avsluttet fra skrått hold, men skuddet gikk rett på Gudmund Kongshavn i Vålerenga-målet.

Få minutter senere var Hoff frempå igjen, men denne gangen gikk avslutningen i nettveggen.

73 minutter ut i kampen var det kun en god Kongshavn i Vålerenga-målet, som gjorde at det ikke sto 1-0 til Start.

Hoff la vakkert inn til Matthías Vilhjálmsson, som fikk headet mot mål, men Kongshavn vartet opp med en strålende redning og fikk slått ballen vekk.

Forsvarstabbe
Men dessverre for gjestene klarte Kongshavn ikke å redde Vålerenga da Jan Lecjaks tabbet seg ut i Vålerenga-forsvaret.

Tsjekkeren forsøkte å bryste et langt innlegg inn til keeper Kongshavn, men berøringen var altfor svak, og Starts Ernest Asante snappet opp ballen før han enkelt satte den forbi Kongshavn.

Dermed sto det 1-0 til hjemmelaget.

Start fortsatte å være det beste laget også etter scoringen. Oslo-laget fikk lite til å stemme også etter målet, og hjemmelaget skapte flere muligheter til å øke ledelsen, men ballen ville ikke i mål.

Kampen endte derfor 1-0 til Start.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.