RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal: - Jeg hadde vraket dem

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kjetil Rekdal refser Brann-spillernes holdninger, og sier han hadde plassert festløvene på tribunen.

Kjetil Rekdal er tilbake i Norge, men liker ikke hva han ser. Nå oppfordrer han klubbene til å være tøffere mot spillere som ikke viser profesjonelle holdinger. Spesielt Brann-spillernes sene festtimer etter 0-6-tapet for Lyn har sjokkert den kommende Kaiserslautern-sjefen.

Les også:Brann-spillerne ba om unnskyldning

- Hvis dette stemmer, er det langt over grensen. Hadde jeg vært trener, hadde jeg satt ut spillerne til neste seriekamp. Det ville kanskje gått utover de sportslige resultatene på kort sikt, men du kan ikke godta sånt. Det er uforsvarlig, sier en meget kritisk Rekdal til Nettavisen.

Ifølge kilder Nettavisen har snakket med, festet flere sentrale spillere på Brann-laget først på det populære utestedet Comso lørdag kveld. Deretter dro noen av dem videre til et nachspiel hvor festen fortsatte til klokken seks søndag morgen. Spillerne skal også ha nytt alkohol, til tross for at trener Mons Ivar Mjelde skal ha gitt totalforbud.

«Engelsk holdning»
Rekdal mener imidlertid at Brann-spillerne ikke er de eneste som utviser en tvilsom holdning til toppidrett, men noe man finner i flere klubber.

- Det er en gammel, engelsk tradisjon som er kommet til Norge. Du ville aldri sett en italiensk eller en tysk spiller på byen når han spiller tre kamper i løpet av en uke. Det er uforsvarlig, og du får ikke hentet deg inn i tide. Ei heller ville du sett en Bjørndalen skli ut på noe slikt midt i en sesong. I fotballen er det imidlertid slik at du lettere kan gjemme deg bak andre.

Vil ha kontraksfestet forbud
Nå vil han at klubbene skal gå inn og være krystallklare på hva de forventer og forlanger av spillerne.

- Nok søvn, og et godt kosthold og livsstil er svært viktig for å prestere. Det nytter ikke å gå ut på en slik måte når man skal spille kamp fire dager senere.

- Derfor bør klubbene vurdere å få inn i kontraktene hva slags forventninger man har til spillerne – at man ikke drikker og passer på å få nok søvn.

Konsekvensene kan være katastrofale, hvis man ikke tar slike faktorer seriøst.

- Jeg skal ikke nekte folk å ha et sosialt liv, og de kan også løse opp noen problemer å ta seg en fest. Men - å fly på byen i sesongen er å gi konkurrentene et fortrinn, mener den gamle VIF-treneren.

- Det blir vanskelig hvis man har en jobb som er godt betalt, men samtidig forsøker å få med seg alt. Trangen til å oppnå noe, må være sterkere enn personlige behov, mener Rekdal.

Roser spillernes treningsiver
Likevel er ikke alt helgrått, ifølge den gamle Brasil-dödaren.

- Jeg tror de fleste spillerne i norsk toppfotball er seriøse, og treningsviljen er stor. Men hadde noen av dem gått til Bayern München, ville de aldri gjort noe slikt.

Og da bør man kanskje ikke gjøre det i Norge heller?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere