Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal: - Lyn spiller feigt

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lyn-marerittet fortsetter for Vålerenga. Men Kjetil Rekdal mener Lyn spiller en type fotball som vil skremme tilskuere bort fra kampene.

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): Etter en drømmestart på kampen, var VIF-treneren misfornøyd med lagets prestasjoner i 2. omgang. Men han er enda mer kritisk til måten Lyn spiller på.

- Vil ikke i angrep
- Lyn spiller en defensiv og feig fotball. De snakker om at de skal angripe, men så ligger de på midtstreken i hver kamp, sier Rekdal til TV 2 Nettavisen etter nok et nederlag mot byrivalene.

VIF er fremdeles uten seier mot Lyn siden 1981.

- Vi er blitt beskyldt for å spille forsiktig, men vi vil styre kampene, vi vil i angrep. Jeg kan ikke se at Lyn vil i angrep i det hele tatt. Det kan ikke være gøy å se på den type fotball, sier Rekdal.

Lyn-trener Henning Berg var - selvsagt - uenig:

- Vi vil vinne hver kamp, vi. Og når vi scorer dobbelt så mange mål som VIF, er det vel ikke riktig å si at vi ikke angriper.

Feil på feil
Rekdal var svært fornøyd med store deler av 1. omgang, men var skuffet over fortsettelsen.

- De første 35 minuttene var vi fantastisk gode, men så var vi dårlige. Vi slurvet i alle ledd, alle innleggene var håpløse, og så gjør vi feil på feil som gjør at vi til slutt taper, mener Rekdal.

I tillegg mener Rekdal at det var sløvt å slippe inn mål like etter åpningsmålet til Allan Jepsen, som etter tre minutter skrudde en corner rett i mål og ga VIF ledelsen 1-0.

- Det er utilgivelig å la Lyn komme så enkelt tilbake. Der kunne vi ha tvunget kampen inn i vårt spor, i stedet lar vi dem score helt enkelt.

- På det siste målet trekker Magne (Hoset) seg i en duell, forsvaret står og sover, og de scorer. Vi gjør masse feil, på rekke og rad, og derfor taper vi.

Skikkelig byderby
VIF-fansen, som laget mye mer leven enn Lyns tilskuere, fikk den starten de håpet på med Jepsens scoring. Men bare tre minutter etter slo Lyn tilbake da Henrik Dahl dundret ballen i mål på hel volley.

Matchvinner ble australske Ahmad Elrich, som visste stor hurtighet og iskalde avslutningsegenskaper da han løp gjennom forsvaret fra en Magnus Powell-pasning – et angrep som startet med en godt timet takling fra Tomasz Sokolowski.

- Begge målene vi slapp inn var skikkelige møkkamål. Altfor dårlig, rett og slett, oppsummerer Rekdal.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!