*Nettavisen* Sport.

Rekdal: - Nå kan Molde klappe igjen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Kjetil Rekdal eksploderte mot Molde etter det dramatiske 1-2-tapet i Rosenens by.

07.05.10 07:38

MOLDE - AALESUND 2-1:

MOLDE (Nettavisen): - Nå kan Molde-spillerne klappe igjen om at de ble bortdømt i cupfinalen. Det var et hylekor fra Molde-leiren den gang. Nå er vi skuls.

- Jeg vil ikke høre mer gnål fra den kanten mer. Vi skulle hatt straffe og de skulle ikke hatt straffe, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal etter torsdagens drama i Molde.

Rekdal mener Molde ikke skulle ha blitt tildelt straffespark da dommer Tommy Skjerven to minutter på overtid i første omgang dømte straffe til hjemmelaget etter at Magnus Sylling Olsen virket å ha tatt ned ballen med en aktiv arm.

Referat: Her redder han siste rest av håp

Et helt Aalesund-lag reagerte kraftig og protesterte vilt på Skjervens avgjørelse. Magne Hoseth var iskald fra krittmerket og utlignet bortelagets ledelse rett før hvilen.

- Det er en prestasjon av dommeren å dømme straffespark i den situasjonen. Ballen treffer Syllling Olsen i skulderen og ikke i armen, mener Rekdal.

Kvalmt
Fra TV-bildene virker det som om dommer Skjerven gjorde en korrekt avgjørelse. Men også Aalesunds Tor Hogne Aarøy reagerer på straffesituasjonen.

- Jeg blir kvalm av avgjørelsen. Dommeren kan umulig ha sett situasjonen, for han står bak ryggen til Magnus (Sylling Olsen jour.anm.). Det er frustrerende, for hadde vi ledet 1-0 til pause ville vi ha vunnet kampen, sier Aarøy.

- Dette var dessverre en kamp vi aldri skulle vinne, sier fyrtårnet syrlig.

Hovedpersonen selv, Magnus Sylling Olsen, var skuffet etter kampen og irritert på dommer Skjerven.

- Dommeren må være skuffet over egen prestasjon. Episoden har stor betydning for utfallet av kampen og har store konsekvenser for kampbildet. Vi hadde ikke tapt om vi hadde ledet til pause, sier Sylling Olsen.

- Forstår at de reagerte
Molde-spilleren som stod nærmest Sylling Olsen i straffefeltet, Aksel Berget Skjølsvik, hevder at han selv ville ha reagert på dommerens avgjørelse – om det hadde skjedd hjemmelaget.

- Jeg forstår at Aalesund reagerer, men jeg ser straffeepisoden godt og mener Sylling Olsen bruker armen aktivt. Jeg roper til dommeren om at jeg mener det er straffe og han dømmer i samme øyeblikk. Jeg vet at dommerne ubevisst blir påvirket av hva spillerne sier, sier Skjølsvik til Nettavisen

Kjetil Rekdal var også skuffet over bidragene til sine egne innbyttere Diego Silva, Khari Stephenson og Glen Roberts.

- Jeg er skuffet over hva de presterer når de kommer innpå. Silva fant seg i hvert fall ikke til rette utpå der.

- Vi gjør likevel en god jobb som lag i en vanskelig bortekamp og jeg synes vi var det beste laget her i dag, hevder Rekdal

Etter å ha løftet spillet mot omgangens slutt, gikk Aalesund opp i ledelsen fire minutter før pause. Magnus Sylling Olsen fikk på bemerkelsesverdig vis uhindret skyte like utenfor sekstenmeteren. Skuddet fra Sylling Olsen gikk midt på Molde-keeper Jan Kjell Larsen, men sisteskansen til hjemmelaget maktet ikke å stoppe forsøket fra Aalesunds venstrekant.

Arkitekten Hoseth
Molde tok ledelsen i lokaloppgjøret sju minutter ut i andre omgang. Og igjen var Magne Hoseth arkitekten på dødball. Fra venstre sidelinje vel tjue meter inne på bortelagets halvdel la midtbaneeleganten hardt inn i Aalesund-feltet. Aksel Berget Skjølsvik stusset ballen videre inn i femmeteren der ventet leiesoldat Djiby Fall. Senegaleseren knuste Alexander Mathisen i hodeduell og sendte Molde i føringen 2-1.

Aalesund presset på for utligning i minuttene etter målet og var nær i det 68. minutt. Gjestenes kaptein, Johan Arneng, la et presist frispark fra kanten av sekstenmeteren på hodet til fyrtårnet Tor Hogne Aarøy. Headingen fra Aarøy fikk imidlertid fram det beste i Molde-keeper Jan Kjell Larsen, som slo ballen ut til hjørnespark.

Kjell Jonevret var lettet og godt fornøyd med seier over rivalen.

- Det betyr mye for folk i byen at vi vinner disse lokaloppgjørene. Nå kan vi fortsatt føle oss som storebror, sier Jonevret.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.