*Nettavisen* Sport.

Rekdal: - Pinlig på dette nivået

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

Aalesund-trener Kjetil Rekdal er lei av å se laget sitt slippe inn tidlige mål etter tapet mot Molde.

23.08.09 09:05

MOLDE (NETTAVISEN):

MOLDE - AALESUND 3-1:

- Vi kaster bort poeng med å slippe inn mål før kampen i det hele tatt er i gang. Det føles som om vi starter alle kampene med å ligge under 0-1. Det er pinlig på dette nivået, fyrer Kjetil Rekdal løs etter 1-3-tapet mot Molde.

Da hadde Rekdal igjen sett at Aalesund gjør det vanskelig for seg selv med å slippe inn tidlig mål mot motstanderlaget. Laget fra Sunnmøre fikk den verst tenkelige starten i lokalderbyet mot Molde. Allerede etter ett minutt og 26 sekunder lå Aalesund under 0-1. Aalesunds høyreback Jonathan Parr virket å ha full kontroll på Magne Hoseths forsøk på gjennombruddspasning til Moldes venstrekant Pape Pate Diouf, men slurvet stygt i mottaket. Diouf reagerte kjapt og plasserte ballen nådeløst forbi Aalesunds sisteskanse Sten Grytebust.

Holder ikke mål
- Planen var at vi ikke skulle få noen baklengs de første tjue minuttene og så slipper vi inn mål etter ett minutt og 26 sekunder. Det holder ikke mål. Det gir et løft for motstanderlaget å komme så tidlig i ledelsen, sier Rekdal.

Vondt skulle bli verre for Rekdal og hans mannskap. Diouf fortsatte å herje med Parr fra sin venstrekant. I det 25. minutt la Daniel Berg Hestad et utsøkt innlegg til senegaleseren som helt uforstyrret fikk heade Molde i 2-0-ledelse med Parr som passiv tilskuer. To minutter etter scoringen valgte Aalesund-trener Kjetil Rekdal å bytte ut Parr med nyervervelsen Pablo Herrera.

For mange personlige feil
Rekdal vil ikke alene legge skyld på Parr, men er også frustrert over antall personlige feil spillerne hans gjør fra kamp til kamp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

- Vi gjør for mange personlige feil, sist mot Stabæk og Odd Grenland. Når det gjelder Parr kan alle spillere ha en dårlig dag. Jeg synes det ikke er noen god følelse å bytte ut en spiller så tidlig i kampen, sier Rekdal som lover Parr fast plass i neste seriekamp mot Bodø/Glimt.

- Det er garantert at han spiller neste kamp, sier Rekdal.

Feil taktikk?
Rekdal måtte svare for seg på hvorfor han gikk ut med en defensiv 5-3-2-formasjon mot et så sterkt offensivt lag som Molde. 5-3-2-formasjonen var ikke spesielt vellykket i første omgang. Laget hans produserte svært lite på offensiven, mens de ble overkjørt på kantene og lot Tippeligaens beste spiller Makhtar Thioune herje fritt i ”hullet” mellom Aalesunds forsvar og midtbane.

- Uansett hvilken taktikk vi hadde spilt med, så ville det ikke hjulpet når vi slipper inn mål så tidlig i kampen. Vi er ikke med på 0-1 og vi sover på 0-2. Det er frustrerende, sier Rekdal når han skal forklare valg av taktikk før kampen.

- Molde er et knallgodt lag, så i stedet for å rakke ned på oss, så bør dere heller skryte av Molde, sier Rekdal.

Molde kunne ha scoret både tre og fire før pause, men en god Sten Grytebust i Aalesund-buret hindret at sifrene for bortelaget ble styggere før hvilen. Manchester United-klare Mame Biram Diouf fikk en dobbelsjanse etter halvtimen spilt, men først reddet Grytebust skuddet til Diouf før Aalesunds svenske midtstopper Daniel Arnefjord hindret Diouf-scoring på streken. Bombardementet mot Aalesund-målet fortsatte utover omgangen, men Grytebust reddet det meste som kom.

- Silva filmet
I andre omgang la Rekdal om til 4-4-2 noe som ga Aalesund mer trøkk offensivt og førte til at laget vant ballen høyere på banen. Men både Glen Roberts og innbytter Diego Silva skjøt svakt utenfor fra gode avslutningsposisjoner. Arbeidsvilkårene for Aalesund ble ikke bedre av at Demar Philips fikk sitt andre gule kort og dermed tidlig dusj med vel tjue minutter igjen å spille.

Likevel maktet Aalesund å komme inn igjen i kampen da Khari Stephenson i det 80. minutt scoret på straffe etter at Molde-keeper Knut Lillebakk hektet Diego Silva i sin egen sekstenmeter. Lillebakk er klokkeklar på at Silva filmet inne i straffefeltet.

- Silva filmet. Jeg var ikke borti Silva i det hele tatt. Han beklaget seg også etter situasjonen, noe som tyder på at han selv innrømmer at han filmet, sier Lillebakk til Nettavisen.

Men gleden over reduseringen skulle være kortvarig for Aalesund, da Mattias Moström minuttet senere sendte hjemmelaget i 3-1-ledelse med et velplassert skudd i Sten Grytebust venstre hjørne.

Urolig Jonevret
Molde-trener Kjell Jonevret innrømmer at han var urolig for at Molde skulle rote bort ledelsen i andre omgang.

- Vi begynner å slurve i andre omgang, noe som er totalt unødvendig. Vi framstår som et helt annet lag etter hvilen.

- Spillet i den andre omgangen gjorde meg urolig og engstelig for at vi kunne rote bort poengene. Samtidig måtte vi gjøre to bytter ganske så tidlig. Men det var herlig med tre nye poeng, sier Jonevret.

Også Magne Hoseth synes det var tendenser til rusk i Molde-maskineriet, spesielt i den andre omgangen mot Aalesund.

- Det er selvfølgelig godt å slå Aalesund. Men den ujevne andre omgangen gir seieren en liten bismak. Vi har så stort potensiale inne som vi ikke får forløst, sier Hoseth.

For Aalesund blir de neste to seriekampene mot Bodø/Glimt og Lyn ytterst viktig i nedrykksstriden.

- Vi har to ekstremt viktige kamper mot Bodø/Glimt og Lyn. Vi må fyre oss opp og slå tilbake, sier Rekdal.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.