Rekdal: - Unner Ola gullet

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Vålerenga mistet seriegullet i det 89. minutt. Kjetil Rekdals reaksjon? - Jeg unner Ola By Rise dette gullet, sa han.

31.10.04 00:18

VÅLERENGA - STABÆK 3-0: Vålerenga lå an til å bli seriemestere da Daniel Fredheim Holm la på til 3-0 på Ullevaal i det 83. minutt av kampen mot Stabæk. Gullet forsvant da Frode Johnsen ga Rosenborg 4-1 i det 89. minutt på Lerkendal.

- Rosenborg var best
Vålerengas suksesstrener Kjetil Rekdal var naturligvis skuffet etterpå. Skuffet, men stolt. Stolt, og faktisk også litt glad. På trenerkollega Ola By Rises vegne.

- Jeg unner Ola dette gullet, etter det som har skjedd, sa Rekdal til TV 2 Nettavisen i garderoben etter kampslutt. Han siktet naturligvis til den kontroversielle oppsigelsen av By Rise i Rosenborg.

- Rosenborg var litt bedre enn oss. Vi må bare gratulere dem. Men vi er en veldig god nummer to, la moldenseren til.

Årsbeste
Vålerenga inviterte til fest på Ullevaal lørdag kveld. Og vertskapet tok alle godsakene fram fra barskapet, til glede for flesteparten av de 23.591 tilskuerne.

Da Kjetil Wæhler scoret sitt første mål for sesongen og ga Vålerenga ledelsen, hadde både Steffen Iversen og ikke minst Ardian Gashi allerede hatt store sjanser. Sjansestatistikken stoppet til slutt på 10-2.

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

- Førsteomgangen var fantastisk bra! Og hadde vi fått 2-0 tidlig, kunne det blitt enda flere mål. Jeg er veldig stolt av laget, konstaterte Rekdal. Og kostet på seg et smil. Sølvmedaljer er tross alt det beste et lag utenfor Trondheim kan håpe på i dette landet.

Smil var det langt vanskeligere å finne i garderoben på den andre siden av gangen. Stabæks veteran Christian Holter ba pent om å få slippe å snakke med pressen. Nedrykket, etter ti år med toppfotball, er tungt å svelge.

Mister kapteinen?
- Vi tapte for et mye bedre fotballag. Og summa summarum er det ikke i dag vi rykker ned – vi har hatt 25 muligheter tidligere i år, oppsummerte Stabæks sportsdirektør Jan Erik Aalbu.

Han var forberedt på nedrykket.

- Det er klart det er surt å rykke ned på grunn av målforskjellen. Men vi skal rett opp igjen. Nå gjelder det å omorganisere seg og jobbe knallhardt mot neste sesong.

Det blir ganske sikkert uten kaptein Martin Andresen.

- Jeg tror ikke han kommer til oss på mandag og sier at han vil bort for enhver pris. Men det er klart; han er landslagskaptein, og Åge Hareide og Stig Inge Bjørnebye liker vel ikke tanken på at han skal spille 1. divisjonsfotball, avslutter Aalbu.

Og nettopp Vålerenga kan bli Martin Andresens neste arbeidsgiver.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag