RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal: - Vår tur nå

(FOTO: MORTEN HOLM/SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Lyn-kampene er alltid tette, men over tid vil resultatene jevne seg ut. Dermed må det være vår tur nå snart, sier VIF-treneren som står uten seier på ni kamper mot Lyn.

VALLHALL (TV 2 Nettavisen): Vålerengas statistikk mot Lyn rir Enga-supporterne som en mare. Ni kamper under Rekdal mot byens «lillebror» er endt uten seier, og man må helt tilbake til 1981 for å finne sist gang Vålerenga slo Lyn i en seriekamp.

Se VIF-Lyn på FXTV lørdag kl. 19.00

Men det stresser ikke VIF-sjefen nevneverdig.

- Når alt kommer til alt, så er dette en kamp som faktisk ikke er verdt mer enn tre poeng for seier.

- Faktisk ble vi seriemester i fjor uten at vi slo Lyn, poengterer Rekdal.

Vil vinne et byderby
Likevel så er han fullstendig klar over at VIF-supporterne gjerne kunne tenkt seg en seier, og han unner dem det. Som Tippeligaens nest lengstsittende trener har Rekdal rukket å lede sitt mannskap i et byderby hele ni ganger. Ikke en eneste seier er det altså blitt.

- Men det har alltid vært svært tette. Seks ganger har det blitt ettmålstap, tre ganger uavgjort, poengterer VIF-sjefen, som mener det dermed må være de blåkleddes tur snart.

- Glem heller ikke at vi slo Lyn 2-0 i en treningskamp i Vallhall i fjor vinter, minner Rekdal om, og er dermed ikke helt avkledd i lokalkampene.

Med et Vålerenga-lag med alle mann tilbake i full trening, så har kvaliteten på treningene gått merkbart opp de siste to månedene, noe som også merkes på resultatene:

Vålerenga står med fire strake seirer etter fotballferien i sommer.

Lange i bedring
Nå begynner også Rune Lange å nærme seg et comeback, selv om det ikke kommer mot Lyn.

- Rune (Lange) spiller ikke mot Lyn, men i stedet mot Sarpsborg i rekruttkamp neste helg. Han er i full trening, er veldig spillesugen, men vi ønsker å matche ham forsiktig fra starten.

- Det er bedre med en Rune Lange i toppform i siste halvdel av sesongen enn at Rune Lange går småskadet gjennom hele høstsesongen, understreker Kjetil Rekdal overfor TV 2 Nettavisen.

En annen spiller som er på vei tilbake etter et lengre skadeopphold, er den gamle Lyn-helten Jan Derek Sørensen. Mot Aalesund i cupen startet han på topp, i forrige seriekamp satt han på benken.

Derek frisk og rask
- Jeg er frisk og i aller høyeste grad rask, men regner ikke med å starte mot Lyn, sier 34-åringen, som ble byttet ut i cupkampen mot Aalesund da Oslo-laget lå under 0-1.

Noen spesielle tanker om kampen mot gamle lagkompiser har den hurtige flankespilleren ikke.

- Jeg gjorde meg ferdig med akkurat den biten i vår, sier Sørensen, som akkurat som sin sjef spår en tett og jevn kamp.

- Et helt åpent oppgjør, mener Sørensen.

Kjetil Rekdals forhåndsanalyse er om mulig enda mer bingopreget.

- Tut og kjør
- Dette blir tut og kjør fra første spark, akkurat slik det bruker å bli i jevne byderbies, sier VIF-treneren før han presiserer noe.

- I visse perioder vil vi styre spillet, i andre perioder de gjøre det. Målet er bare at våre perioder skal vare lenger enn deres. Da vil også sjansene for at vi vinner kampen øke betraktelig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere