*Nettavisen* Sport.

Rekdal: - Vet ikke om jeg tåler dette igjen

Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

Kjetil Rekdal var sliten etter målshowet på Vålerengas 100-årsdag.

29.07.13 21:25

VÅLERENGA - SARPSBORG 5-3:

Lørdag fikk Vålerenga en fotballeksjon av de sjeldne da Barcelona var på Ullevaal-besøk. Mandag sto mer overkommelige Sarpsborg 08 på motsatt banehalvdel.

12525 tilskuere fikk se en fantastisk fotballkamp i hovedstaden, og denne gangen var det hjemmelaget som kunne juble for scoringsshow.

Kjetil Rekdals menn scoret nemlig fem ganger og vant 5-3 mot nedrykkstruede østfoldinger mandag kveld.

- Jeg er litt rørt. Og litt irritert over at vi slipper inn tre mål. I dag var dere gode, og det var en fin kamp å gjøre det på, sa Kjetil Rekdal til sine egne spillere i kamptalen etter kampslutt, som ble vist i korte trekk av TV 2.

- Første gang i mitt liv
Da han ble intervjuet av samme kanal litt senere, innrømmet han at målshowet hadde kostet krefter. Ikke bare hos spillerne, men også hos Rekdal selv.

- For første gang i mitt liv førte jeg opp «å underholde» som et eget fokuspunkt før kampen. Det er jeg ikke sikker på om jeg kommer til å gjøre igjen, for det vet jeg ikke om jeg tåler, sier Rekdal med et glis.

Han var fornøyd med seieren, naturlig nok.

- Jeg er utrolig stolt av guttene, som går i angrep så det griner og har lyst til å score mål, men det er ting vi må gjøre bedre bakover. Jeg synes Sarpsborg var fryktelig gode, sier Rekdal.

Om Morten Berre, som nå er delt toppscorer i Tippeligaen og fastsatte sluttresultatet til 5-3, sier VIF-sjefen følgende:

- Jeg er heldig som har en slik spiller i stallen. Det er bare å ta av seg hatten, skryter Rekdal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

Børven-tupp
Kampen var bare fire minutter gammel da 100-årsjubilanten Vålerenga kunne slippe jubelen løs. Torgeir Børven ble spilt fint fri på venstresiden av Daniel Fredheim Holm, tok med seg ballen og tuppet den vakkert i lengste hjørne.

En ekte goalgetterscoring av Børven, hans fjerde scoring for sesongen. Dermed hadde VIF sikret seg en drømmeåpning på kampen.

Drakttrøbbel
Mer dramatikk ble det etter ti minutter, da det oppsto en noe spesiell situasjon ute på Ullevaal-gresset. Dommer Espen Berntsen hadde da løpt rundt i en grønn dommerdrakt, som var til forveksling lik bortelagets drakter. Da hadde allerede Martin Wiig sentret til dommeren, i tro om at det var en lagkamerat.

Sarpsborg-trener Brian Deane raste på sidelinjen og krevde at dommeren byttet drakt. Berntsen valgte å etterkomme Deans ønske, og stanset derfor spillet slik at han fikk byttet til sort drakt. Assistentdommerne valgte imidlertid å vente til pause med å skifte drakter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Kampen fortsatte å bølge frem og tilbake, og tilskuerne fikk virkelig valuta for pengene på Ullevaal denne varme julidagen i hovedstaden. Etter en periode med Sarpsborg-overtak bestemte Bojan Zajic seg for å roe nervene til Klanen.

Daniel Fredheim Holm skjøt rett i Zajic, som var heldig og fikk med seg ballen. VIF-yndlingen rettvendte seg og fyrte lys fra 20 meter, og lærkula gikk rett i nettet bak Christian Sukke i Sarpsborg-målet. Dermed sto det 2-0 på Ullevaal.

Det fortsatte å svinge på Ullevaal, og fem minutter før slutt fikk Sarpsborg endelig hull på byllen. Tippeligadebutant Nicolai Høgh klarerte et innlegg ut i farlig rom, der Tom Erik Breive ventet med kanonen klar. Han tente på lunta og ballen eksploderte inn i lengste kryss. Vakker scoring av bortelaget, og dermed sto det 2-1, et resultat som også holdt seg til pause.

Åpnet omgangen med et Sukk(e)
Vålerenga kom ut i 100 i andre omgang, og det tok ikke lang tid før 3-1 ble et faktum. Jan Lecjaks slo en nydelig stikker inn bak Sarpsborg-forsvaret, der Børven hadde lurt seg fri. Alene med Sukke var han iskald og satte ballen til side for keeper og i mål på vakkert vis.

Sarpsborg fortsatte å jobbe hardt, og det blir man ofte belønnet for. Etter 62 minutter ble Sarpsborg nettopp det, da Giancarlo González satte ballen i eget mål på et innlegg. Dermed sto det 3-2.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix

Heller ikke dét ble kampens siste scoring. Tippeligadebutant Nicolai Høgh ville nemlig ha en revansje etter flausen i VIF-debuten mot Barcelona i helgen. Den høyreiste dansken steg til værs på et innlegg fra Lecjaks, Sukke bommet på ballen og dansken kunne enkelt sette inn 4-2-scoringen.

Nok en gang trodde VIF de hadde punktert kampen, men nok en gang slo Sarpsborg tilbake. Martin Wiig sørget for 4-3 i det 78. minutt med sin fjerde scoring for sesongen, da han satte ballen i mål fra kort hold etter et innlegg fra Jérémy Berthod.

Berre - selvsagt
Det overrasket ingen da kampens åttende mål kom minutter senere, og igjen var det bursdagsbarnet Vålerenga som kunne juble. Om hvem andre enn Morten Berre dukket opp og økte ledelsen. Berre fikk ballen på 20 meter, dro av en Sarpsborg-spiller med en lekker tunnel og satte ballen lekkert i mål mellom beina på Sukke, som bare kunne nettopp det - sukke.

5-3 på Ullevaal, og nå er Berre toppscorer i Tippeligaen med syv mål - det samme som Abderrazak Hamed-Allah og Malick Mane.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed endte de tre poengene i Oslo og hos Vålerenga, som nå ikke har tapt en tippeligakamp siden slutten av mai.

Osloklubben klatrer dermed opp på en sjetteplass på tabellen, mens Sarpsborg innehar kvalikplassen med 17 poeng.

P.S: Deler av VIF-fansen valgte å blusse før kampstart. Vålerengas mediesjef Lasse Vangstein opplyser til Nettavisen at Vålerenga før kampen søkte NFF om lov til å blusse - og fikk ønsket innvilget. Det blir dermed ikke noen bot for blussingen denne gangen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gunnar Stavrum (Nettavisen)

Vålerengas neste kamp spilles søndag 04. august borte mot Tromsø. Sarpsborg møter Godset på hjemmebane samme dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.