Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal: - Vi er ikke noe stygt lag

Kaiserslautern ligger i toppen av kortstatistikken og bunnen av tabellen.

- Dette er ikke den fotballen jeg og publikum ønsker å se. Jeg kan bare beklage, sa Kjetil Rekdal ifølge Kicker etter den begredelige 0-0-kampen mot Paderborn sist fredag. Som alltid sto den norske treneren rakrygget og møtte kritikken fra pressen.

Neppe opprykk
Kaiserslautern ligger på 16. plass (nedrykksplass) i 2. Bundesliga etter fem serierunder. Og topper kortstatistikken med to røde og 11 gule kort.

- Det er blitt noen kort, men det er vanlig i Tyskland. Dommere lar seg påvirke av stemning og publikum. Men vi er absolutt ikke noe stygt lag. Det meste går på naivitet, sier Rekdal til Nettavisen.

Viktige Patrice Bernier har allerede sonet tre kampers karantene og er spilleklar til søndagens dyst mot Freiburg. Det blir en ny tøff kamp for Rekdals unge mannskap.

- Omverdenen har enorme forventninger til Kaiserslautern, og forventer at vi skal slåss om opprykk, men det er vi ikke i nærheten av å være gode nok til, erkjenner Rekdal.

Mangler rutine
Null seirer og to tap så langt tyder på at Rekdal har rett i omtalen av sitt unge lag.

- Vi har vært veldig ujevne i prestasjonene. Periodevis har vi spilt brukbart, periodevis har vi vært elendige. Men vi har tatt for lite poeng i forhold til prestasjonene, mener Rekdal.

Blant problemene han har identifisert, er lagets evne til å kommunisere og å tåle press.

- Det er mye talent i spillergruppen, men de er beskjedne. Det passer ikke bra i Tyskland. Det er veldig lett å få spillerne ut av rytmen. Vi mangler mye på det andre har, nemlig kvalitet og erfaring, konstaterer den tidligere Vålerenga-treneren.

- Det er oppsiktsvekkende når to nye spillere kommer inn og er de som prater mest, illustrerer Rekdal, og sikter til den tidligere Tromsø-spilleren Patrice Bernier og den danske landslagsspilleren Esben Hansen, to spillere som med sin rutine og modenhet blir viktige brikker denne sesongen.

Nedoverbakke
38-årige Rekdal, som har spilt for både Borussia Mönchengladbach og Hertha Berlin i Tyskland, er forberedt på en lang og tung sesong.

- Det blir en lang, hard vei tilbake oppover tabellen og tilbake til 1. Bundesliga. Det er det ikke tvil om. Det er bare å se hva som har skjedd her de siste 5-6 årene. Det har gått nedover hele veien. I år skal vi være veldig fornøyde hvis vi havner på øvre halvdel.

Enn så lenge har han sluppet spørsmål om jobbsikkerheten. Hvor lenge han unnslipper dette, er Rekdal usikker på.

- Når du ikke vinner kamper, blir det stilt spørsmål. Men så langt er det mer klubben som er blitt kritisert enn treneren.

Utfordring
Selv uten en eneste seier trives Rekdal i byen og klubben. Ikke så rart, kanskje, når klubben hadde 47.000 tilskuere i sesongens første hjemmekamp.

- Det er en veldig tøff jobb, og veldig krevende, men det er også veldig morsomt. Det er mange hyggelige folk her. Men du er såpass ærgjerrig at du vil ha resultater. Du må bare bite deg i fingeren og innse at resultatene ikke kommer så fort som du ønsker. Vi må få tak i det vi trenger og utvikle det vi har. Så brutalt er det.

Opprykk tror han ikke noe på, og nedrykk vil han ikke høre snakk om. Målet er enkelt:

- Å se at laget blir bedre og bedre. Jeg kan ikke snakke om tabellplassering når jeg bare har vært her i to måneder og tatt over et lag som ikke er vant til taktisk trening og å tenke som et kollektiv. Jobben min er å få laget på rett kjøl, og få resultater ut av kampene. Der ligger utfordringen framover.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger