Tre år har gått siden Thomas Rekdal forlot norsk fotball til fordel for tysk. I januar 2019 byttet han ut norsk 2. divisjon og Fredrikstad med tyske Mainz. I Tyskland har det kun blitt ungdoms- og reservelagsfotball på 20-åringen.

I fjor sommer byttet han også ut Mainz med Stuttgart uten at det har gitt flere muligheter på det øverste nivået.

Nå er Rekdal - som har et titalls landskamper på ungdomsnivå - tydelig på at han vil hjem til Norge og spille i Eliteserien.

- Nå har jeg et stort ønske om å komme hjem til Norge. Det er godt under en måned igjen av vinduet. Jeg har forsøkt siden januar og vet det er klubber som er interessert, sier Rekdal til Nettavisen.

- Forventer at det løser seg

Rekdal fyller snart 21 år og er klar på at karrieren trenger en forandring.

- Jeg har stagnert litt. Et skifte til et A-lag er det jeg jobber med. Situasjonen her i Stuttgart er litt usikker, men jeg forventer at det kan løse seg i løpet av mars, sier han om utsiktene for å bytte klubb.

I Norge følger flere klubber med på situasjonen. Blant de interesserte, aktuelle og mest konkrete er etter det Nettavisen erfarer Odd. Skiens-klubben har nettopp byttet trener til en mann Rekdal kjenner svært godt fra ynge landslag.

- Jeg kjenner Paco veldig godt. I tillegg til noen spillere der. Det kunne vært interessant, sier Rekdal uten at han ønsker å bekrefte noe konkret rundt interessen.

Odds ferske trener Pål Arne Paco Johansen derimot bekrefter at Rekdal er en interessant mann.

- Thomas var jo landslagskaptein på 2001-laget, laget til Josh (Kitolano) og Josef (Baccay). Men jeg har ikke noen kommentar utover det, annet enn at han er en spennende spiller. Vi sjekker ut utrolig mange spillere. Thomas Skilbred, Morten Rønningen og Tore Andersen gjør en strålende jobb der. Men hvem som er på ulike lister, og hvor nært det er, vil jeg ikke gå inn på, sier Paco i en kommentar til TA.

Selv om Rekdal selv har et sterkt ønske om å finne en ny arbeidsgiver for å få fart på karrieren, har dette til nå vært lettere sagt enn gjort. I Tyskland avsluttes sesongen i midten av mai. Stuttgart-troppen har hatt skadeproblemer som foreløpig har gjort det vanskelig for nordmannen å komme seg ut av kontrakten.

- Jeg synes det gir mening at jeg kan gå nå. Jeg tilhører andrelaget og har vært inn og ut av laget. Jeg har ikke noe momentum her, forklarer han.

Fredag fikk han ti minutter som innbytter for Stuttgart-reservene. Laget ligger kun ett poeng over nedrykksstreken i Regionalligaen, det fjerde øverste nivået i Tyskland.

At Rekdal selv sier at Odd kunne vært en interessant klubb for han i Norge synes Paco er hyggelig.

- Det er et stort kompliment til gjengen inne i garderoben her, og klubben, at vi er attraktive, sier Odd-treneren.

– Vi har jobbet godt sammen tidligere, og jeg har vært og besøkt Thomas flere ganger. En veldig flott type og spiller.

Odd har en tydelig ambisjon om å være en klubb som satser på aldersbestemte landslagsspillere.

- Det er en del av klubbstrategien vår. Paco har også presisert dette overfor oss, at det er der vi bør velge å investere hvis vi skal investere, sier spillerlogistikksjef Thomas Skilbred.

- Må tenke utvikling

Den tidligere FFK-spilleren er nevøen til Rosenborgs ferske trener. En overgang til Trondheim og Kjetil Rekdal virker derimot ikke å være aktuelt.

Spilletid i et godt utviklingsmiljø i Norge virker å være hovedfokus til midtbanespilleren nå.

- Tiden går fort og jeg er snart 21 år og et stykke unna A-laget (i Tyskland red.anm). Hadde jeg vært i nærheten av laget hadde det vært annerledes. Jeg må tenke på egen utvikling og reflekterer mye over den og hva jeg trenger, sier han.

Til tross for at Stuttgart til nå har vært lite samarbeidsvillige med tanke på en overgang ser Rekdal også lys i enden av tunnelen. Flere spillere er på vei tilbake fra skader på reservelaget, noe som kan åpne opp for at han snart kan få ønsket sitt oppfylt før det norske overgangsvinduet stenger 1. april.

- Det har vært 10 spillere på benken de siste kampene så jeg har et håp om de kan slippe meg, snart avslutter Rekdal.