*Nettavisen* Sport.

Rekdal åpner for å ta straffe

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal åpner for å ta straffe selv i onsdagens cupmøte med Lillestrøm.

20.09.05 13:30

VALLE (TV 2 Nettavisen): Vålerenga har bommet på tre av de fire siste straffene sine, og tapte også på straffekonk mot Club Brugge i kvalifiseringen til Champions League. Onsdag kan det fort komme til en ny situasjon der straffer blir avgjørende, når Vålerenga gjester Åråsen i cupens semifinale.

Det er en problematikk Kjetil Rekdal og Vålerenga tar alvorlig. På tirsdagens trening ble det terpet dødballer for alle pengene, inkludert straffespark.

Og sjefen sjøl, som var en av Norges beste eksekutører fra 11-metersmerket i sin aktive karriere, utelukker ikke at det blir aktuelt å steppe inn og ta straffe selv – drøyt sju år etter det legendariske straffemålet mot Brasil i VM i 1998.

- Får se i morgen
- Det får vi se i morgen, men det er tvilsomt. Det er ikke sikkert kampen er slik at man kan holde igjen et innbytte så lenge.

- Men du kommer til å føre deg selv opp på dommerkortet?

- Det vil vi også ta stilling til i morgen.

- Har du bestemt deg for hvem som eventuelt vil slå straffene, om det skulle komme til det?

- Nei, det blir en vurdering der og da, avhengig av hvilke spillere vi har på banen, sier Rekdal til TV 2 Nettavisen.

En straffekonkurranse er et høyst trolig scenario, siden kampen de to lagene imellom endte 0-0 på søndag. Det har også en tendens til å bli jevnt når Lillestrøm og Vålerenga møtes, selv om LSK vant 2-1 på Åråsen tidligere i år. Da scoret vertene riktignok seiersmålet på overtid.

Reka lurte Arni
Derfor brukte altså Rekdal tid på straffetrening på tirsdagens trening – uten at han tror det spiller noen som helst rolle hvis situasjonen skulle oppstå.

- Du kan stå på Valle og ta så mange straffer du vil. Men det blir uansett noe helt annet enn å stå på Åråsen i en semifinale i cupen når du har spilt i 120 minutter og det koker rundt deg, poengterer Vålerenga-treneren, som i neste åndedrag får det hele til å høres ut som en bagatell:

- Skyter du hardt nok og godt nok, så scorer du.

Selv prøvde han seg én gang fra straffemerket på treningen. Iført hvite joggesko og boblejakke bredsidet han elegant ballen rundt en sjanseløs Arni Gautur Arason.

Hoset sentral
Som vanlig holder Kjetil Rekdal alle kortene tett til brystet i forhold til laguttak og strategi. Treningen røpte imidlertid at Magne Hoset blir sentral som dødballegger, mens Steffen Iversen, Tore Andre Flo, Andre Muri og Ronny Johnsen får det tyngste ansvaret inne i boksen.

PS. I 2003 scoret Rekdal to ganger i straffesparkkonkurransen da Vålerenga og Lillestrøm møttes til 4. rundekamp på Åråsen. Resultatet ble 11-10 til Vålerenga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag