Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal: - Den beste følelsen

Vålerenga kan feire sitt første seriegull på 21 år, etter at Start tapte 1-3 mot Fredrikstad. - Dette er den beste følelsen jeg har hatt noen gang, jubler Steffen Iversen. Start-trener Tom Nordlie følte seg snytt av dommeren.

Start tapte 1-3 hjemme for Fredrikstad, samtidig som Vålerenga klarte uavgjort 2-2 borte mot Odd. Dermed er Vålerenga seriemester med ett poengs margin.

Fire i treverket
- Dette er den beste følelsen jeg noen gang har hatt, jublet Steffen Iversen til Canal Plus kort tid etter kampen. Start, på sin side, var naturlig nok skuffet, etter at de spilte en sterk 1. omgang, men uten å få hull på byllen. Hjemmelaget hadde faktisk fire skudd i treverket før hvilen, samtidig som FFK utnyttet de sjansene de fikk.

En episode som garantert vil skape mye diskusjon i Kristiansand i kveld og resten av høsten, er 2-2-målet Stefan Bärlin satte inn mot slutten av kampen. Målet ble imidlertid annullert på grunn av offside, noe tv-bildene i etterkant viste at var høyst tvilsomt. Hadde Start fått det målet, ville de sannsynligvis ha vært seriemestere.

Canal Plus spurte Tom Nordlie om han var en bitter mann etter tapet.

- Ja, særlig når det er dommeren som avgjør, sa en ordknapp Start-trener, og tenkte på situasjonen rundt målet som ble annullert. Noen minutter senere punkterte Fredrikstad kampen på en kontring. Scoringen betydde også at Fredrikstad berget plassen i årets eliteserie.

Eggen fornøyd
- Vi var gode i innledningen til kampen, og var litt heldig de siste tjue av første omgangen, da det smalt i treverket fire ganger. Marginene var veldig på vår side da, men utover i kampen spilte vi veldig klokt, sa FFK-trener Knut Torbjørn Eggen til TV 2 Sporten.

Kjetil Rekdal gikk rett ned i garderoben etter kampen.

- Jeg ville bare ha litt tid for meg sjøl. Dette skal feires. Vi var ett mål fra i fjor, så den lille flaksen vi manglet i fjor, den fikk vi i år. Da gikk det opp i opp, sa Rekdal.

Vålerengas administrerende direktør Kjetil Siem har opplevd mye med klubben i løpet av de tre siste årene.

- Det har vært tre år på rad med sterke emosjoner. Vi holdt på å rykke ned, men klarte å holde oss. Så ble det sølv i fjor. Vi gråt ikke da, men nå gråter vi igjen, men av glede. I sum må det være fortjent når vi klarer det. All ære til Fredrikstad som klarte det i Kristiansand. Dette er veldig, veldig stort, jublet han etter kampen.

Aalesund tapte 0-3 for Viking, og rykker ned. Molde klarte bare 2-2 borte mot Lillestrøm, og skal ut i kvalifisering.

HER KAN DU SE ALLE MÅLENE - GRATIS

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker