RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal ferdig i VIF

Sist oppdatert:
Kjetil Rekdal ga mandag beskjed om at han trekker seg som hovedtrener. - Jeg forlater Vålerenga med et bankende varmt hjerte for klubben, sier han.

VALLHALL (TV 2 Nettavisen): Rekdal får altså ikke sparken, men velger isteden å trekke seg.

- Jeg fratrer som hovedtrener på bakgrunn av resultatene. Jeg tar mitt ansvar for det, og håper det kan ha en positiv utløsende faktor for laget. Det har vært en fantastisk tid i Vålerenga, vi har stått sammen i tøffe tider før denne sesongen også, og klubben har vist meg en enorm tillit. Jeg er veldig takknemlig for at Vålerenga ga meg den tilliten. Jeg forlater Vålerenga med et bankende varmt hjerte for klubben som kommer til å vare, sa Rekdal selv på en hastig innkalt pressekonferanse mandag kveld.

- Trist, men bra dag
De øvrige i trenerteamet rykker et hakk opp. Det betyr i praksis at Petter Myhre er klubbens hovedtrener. Harald Aabrekk fortsetter som spillerutvikler og assistent-trener. Rekdal informerte klubben om sin avgjørelse på mandagens styremøte.

- Det er en trist dag for Vålerenga, men det er også en bra dag. For vi skilles som gode venner. Kjetil Rekdal er en fantastisk vinnertype som går over i historien som en av de aller største. Han ga oss opprykk i 2001, cuptriumf i 2002, seriesølv i 2004 og gull i 2005. Vi planlegger en stor markering for Rekdal i forbindelse med hjemmekampen mot Fredrikstad 10. september, sa styreleder Odd Skarheim.

Han la til at de ikke deler ut fortjenestemedaljer i en slik setting, men han tilbød Rekdal et livslangt medlemsskap i klubben. Noe Rekdal sporenstreks takket ja til.

Lars Bohinen i trenerteamet la også til at det er en trist dag for klubben.

Full tillit
- Men vi skal videre, sa han, og benyttet samtidig anledningen til å ønske Rekdal lykke til videre i karrieren.

Myhre og Aabrekk blir altså lagets to trenere, der Myhre skal ha hovedansvaret.

- Vi har full tillit til at de skal lose oss igjennom sesongen. Og så skal vi samtidig definere hva slags trenere vi ønsker å ha videre i Vålerenga. Da vil Myhre og Aabrekk, og også andre trenere, være mulige kandidater, presiserte Bohinen til TV 2 Nettavisen etter pressekonferansen.

Kjetil Rekdal skal nå bevilge seg en lang ferie.

Godt med avkobling
- Jeg har nesten ikke hatt ferie på seks år, og det skal bli godt å gjøre noe annet enn å tenke på morgendagens trening, sa han.

- Er det aktuelt å overta en klubb i Norge igjen?

- Det kan godt hende jeg gjør det en gang i fremtiden, men per dags dato har jeg ingen tanker om det. Det vil i så fall bli rart å komme tilbake til Ullevaal og eventuelt slå Vålerenga, men jeg kan ikke utelukke det fram i tid, sa Rekdal.

Mye suksess
Rekdal har trent Vålerenga i fem sesonger. Ingen andre har trent klubben så lenge i en periode. Han spilte også 116 kamper for klubben i perioden 2000-2004. Han scoret 11 mål. Kjetil Rekdal vant seriegull med Vålerenga i fjor, tok sølv året før, vant cupen og rykket opp med klubben på første forsøk.

Rekdal var også proff i klubber som Hertha Berlin, Rennes, Lierse og Borussia Mönchengladbach.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere