Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal frykter ikke TIL-«gresset»

Men innrømmer at Tromsø kan få en fordel med det nylagte kunstgresset på Alfheim.

VALLE (TV 2 Nettavisen): Søndag innvier Tromsø sitt nylagte kunstgress, da de tar imot Vålerenga i den TV 2-sendte kveldskampen. Mens Tromsøs Steinar Nilsen skryter hemningsløst av det nye dekket, er man mer reserverte i Vålerenga.

- Jeg forstår godt at man legger kunstgress i områder med det klimaet, men jeg mener at fotball først og fremst skal spilles på gress, sier Kjetil Rekdal.

- Det er det man alltid har gjort, og det er det man bør gjør i toppidretten, mener VIF-sjefen.

Og får støtte av Drillo.

Bredde- vs toppidrett
- Det er bra for breddeidretten, men ikke for toppidretten. Min gamle kollega Knut Torbjørn Eggen har studert dette med kunstgress nøye, og hans konklusjon var at det er en helt håpløs idé å legge kunstgress på steder som Fredrikstad og Kristiansand, sier den gamle landslagstreneren til TV 2 Nettavisen.

Selv om både Rekdal og Drillo har forståelse for Tromsøs valg, mener begge to at det kan gi tromsøværingene en liten fordel i sine hjemmekamper, uten at noen av dem vil overdramatisere akkurat det.

- Utslaget vil neppe komme før til neste år, når de har vent seg til underlaget. Samtidig kan man jo lure på om de som da spiller på naturgress vil tjene på det, spør VIF-treneren.

- Uansett er jeg skeptisk, og uten at jeg har belegg for det, vil jeg tro at det vil bli en økning av slitasjeskader etter hvert.

- Kom og prøv, Kjetil!
Steinar Nilsen i Tromsø IL prøver imidlertid å berolige VIF-sjefen.

- Vi har fått en fantastsikk bane som vi gleder oss til å ta i bruk, sier TILs sportssjef.

En rekke TIL-spillere og apparatet rundt klubben har uttalt seg meget positivt om det nye banedekket på Alfheim, hvor spesielt den naturlige spretten i og trillingen av ballen fremheves.

- Vi har fått det absolutt nyeste type dekke i Norge, og mener vi har et bedre underlag enn for eksempel Color Line Stadion, sier Nilsen, og avslutter med en utfordring til Oslo-lagets trener:

- Ta med deg fotballskoa, Kjetil, så skal du få en helt ny opplevelse!

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket