Rekdal «gidder ikke» å klage

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

Selv om mye kunne vært annerledes dersom Aalesund hadde fått sitt fortjente straffespark.

17.08.09 08:46

AALESUND - ODD GRENLAND 1-2: Tor Hogne Aarøy ble snytt for et soleklart straffespark da Morten Fevang holdt den høyvokste Aalesund-spissen inne i Odd Grenlands sekstenmeter like etter at Odd Grenland hadde tatt ledelsen.

Aarøy klagde til dommer Tommy Skjerven, men fikk ikke gehør.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Skryter av Skjerven
Aalesunds trener Kjetil Rekdal er normalt ikke redd for å vise sitt engasjement og temperament, men denne gang reagerte han ikke i det hele tatt.

- Jeg gidder ikke å henge meg på det nå. Kanskje (skulle Aalesund hatt straffe), kanskje ikke. Jeg synes ikke at vi skal bruke energi på det. Vi skal heller skryte av Tommy Skjerven, som dømte en god kamp, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

TV-bildene etterlater likevel ingen tvil: Aalesund skulle ha fått et straffespark i den situasjonen. Men holding i trøya er som kjent en av fotballens tre «tommyregler», sammen med offside og hands, og det er dommerens skjønn som avgjør hva som er rett og galt.

To ganger Kovacs
Arni Gautur Arason spilte for øvrig en strålende kamp for Odd Grenland. Den islandske keeperen vartet opp med flere strålende redninger og skal ha en stor del av æren for at skienlaget reiser hjem med tre poeng.

Simen Brenne og Jacob Sørensen skal også ha sin del av æren.

Brenne sendte Odd Grenland i ledelsen da han 15 minutter ut i kampen fikk en stuss fra Peter Kovacs og scoret på Andreas Lie, mens Sørensen i sluttminuttene satte inn 2-0-målet - også han etter framspill av Kovacs.

- Et surt tap
Didrik Fløtre headet inn Aalesunds trøstemål.

- Dette er et surt tap. Enkelte ganger er det bare sånn. Vi hadde to i stolpen og Arason hadde noen fantastiske redninger. Det er surt for oss at det skjer i dag. Vi får manne oss opp og erkjenne at vi tapte for et godt lag, sier Rekdal.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.