Rekdal i utakt med fansen

Foto: (foto: scanpix)

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal blir ikke skuffet hvis gullet ryker. Det blir tusenvis av andre.

17.10.05 11:42

- Jeg blir ikke skuffet om vi ikke tar gull, sa Rekdal til TV 2 Nettavisen etter 0-0 mot Viking.

Poenget sendte Vålerenga til topps i eliteserien, og det med bare to serierunder igjen å spille. Likevel hevder altså Rekdal at han ikke vil bli skuffet om alt skulle ryke på målstreken også i år.

- Gull, gull, gull
Uttalelsene vekker oppsikt.

- Å snakke om alt annet enn gull, er helt håpløst. Det er det eneste vi må gå for. Sølv hadde vi jo i fjor. Men Rekdal må jo få mene det han mener - selv om han er den eneste som mener det, sier Klanens talsmann, Kjell Grønningen, til TV 2 Nettavisen.

- Slik det har utviklet seg nå, vil alt annet enn gull være nederlag. Nå handler det om gull, gull, gull. Slik var det ikke før sesongen, men nå ligger alt på et fat. Og noen snakker om å sikre Royal League-plassen - unnskyld meg - det er det dummeste jeg hørt. Jeg har mer sans for en offensiv tankegang, legger han til.

Grønningen mener at uttalelsene kommer for å dempe presset, men skulle heller ønsket en mer offensiv trener.

- Det er ingen tvil om at vi skal vinne gull, og det eneste som nå er godtatt av fansen i hvert fall - det er gull, sier han.

- Ikke sikret noe
Vålerenga-direktør Kjetil Siem innrømmer at det vil være lov til å bli skuffet, men at det ikke vil være en skandale hvis gullet ryker.

- Det vil ikke være en katastrofe eller en skandale. Men det viktigste nå er at vi vil gå for, og prøve å ta, gull. Så får vi se hva vi klarer, sier Siem til TV 2 Nettavisen.

- Men er det ikke voldsomt defensive uttalelser. Det blir jo gull eller sølv?

- For det første så er vi ikke sikret medalje en gang. Selv om alle har hatt fokus på oss og Start, så må vi også se på den matematiske realismen. Hvis Lillestrøm vinner mot Bodø/Glimt, er vi ikke sikret Royal League en gang, sier Siem.

- Men når det er sagt, så vil de fleste i Vålerenga oppleve det som en skuffelse hvis det ikke blir gull. Det fordi vi ramlet i cupen og Champions League, og var så nære i fjor. Men nå må vi fokusere på det som er igjen, og vi skal prøve å ta gull, fortsetter han.

Optimister
Men selv om Vålerenga sliter med å score, og Rekdal er forsiktig i pressen, så tror Klanen på gull.

- Dette har vi full kontroll på. Det tror jeg folk også mener. 2. omgangen mot Viking var skikkelig bra. Det var en av de beste omgangene vi har spilt i år. Jeg tror vi har funnet tilbake til godfølelsen. Hoset var god. Og Christian Grindheim er jo tilbake i neste kamp, sier Grønningen drømmende.

Vålerenga avslutter mot Rosenborg (H) og Odd (B). Start avslutter mot Bodø/Glimt (B) og Fredrikstad (H).

Hva synes du om at Rekdal ikke vil være skuffet hvis gullet ryker. Diskuter her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.