Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal: - LSK tenkte på seg selv

2-1 til Vålerenga, men Hammarbys spillere og trenere smilte minst like bredt etter oppgjøret i Vallhall. En takk til Lillestrøm som hjalp VIF var ikke aktuelt.

VALLHALL (TV 2 Nettavisen) VÅLERENGA-HAMMARBY 2-1 :

Vålerenga trengte firemålsseier for å være sikret andreplass i puljen og avansement i Royal League. Med 2-1-seier var klubben avhengig av «riktige resultater» på de andre arenaene.

- Vi skjønte tidlig at vi ikke ville vinne med fire mål, og da måtte vi stole på at seier var nok. Men vi var ikke særlig høye i hatten da Brøndby gikk opp i 2-1 mot Lillestrøm, sier Kjetil Rekdal til TV 2 Nettavisen.

Men VIF-treneren var ikke helt bitt av «Fugla-influensa». På spørsmål om hvor lenge det var siden sist han jublet for en LSK-scoring (LSKs utligning til 2-2), svarte treneren tørt:

- Jeg jublet ikke i dag heller...

- Er du glad for at Kalmar holdt 1-1 mot FC København, og at dere dermed slipper å takke Lillestrøm for avansementet?

Rekdal nikker og ler.

- Jeg tror LSK tenkte på seg selv, og på poengene. Dessuten, man må gjøre det selv og ikke fokusere på andre, poengterer han.

Lillestrøm var allerede før torsdagens oppgjør mot Brøndby klare for kvartfinale, og spilte for knapper og glansbilder i Tønsberg. Likevel spilte de 2-2 mot københavnklubben, og sendte den danske tungvekteren ut av turneringen.

Begge videre
- Begge lag går videre, og vi er lykkelige. Vi tjener litt penger på dette også, oppsummerer Hammarby-trener Anders Linderoth på pressekonferansen etter kampen i Vallhall.

- VIF spiller bra og er intensive. Bra på dødballer, fortsetter han.

Penger og flere kamper er det viktigste for Kjetil Rekdal.

- Vi tjener 750 000 brutto i kveld. Og får to gode kamper med matchtrening i kvartfinalen. Og vi kan gå videre til semifinale å få enda flere kamper, sier Rekdal.

Fredag trekkes kvartfinalene. Klubbene kan ikke trekke lag fra samme land eller samme pulje som i gruppespillet. Freddy dos Santos har ingen drømmemotstander i hatten.

- Siden vi ikke kan få norske lag blir det litt hipp som happ egentlig. Kanskje FC København? sier dos Santos, som roterte som en volleyballspiller på banen i Vallhall. Han startet kampen som kantspiller, gikk via sentral midtbane og endte opp som høyreback. I forrige Royal League-runde mot Midtjylland figurerte han som midtstopper.

- Det begynner å bli en vane å spille i litt forskjellige posisjoner. Jeg bare spiller der Rekdal vil ha meg, jeg, sier dos Santos.

VIF best i gang
Vålerenga gikk hardt ut fra start, og produserte flere sjanser tidlig i kampen. Bare etter ett minutts spill var Tom Henning Hovi frempå, men skuddet fra sju meter ble blokkert.

Åtte minutter senere var det Ardian Gashi som var farlig frempå. Gashi klemte til fra 18 meter, og skuddet fikk en vanskelig sprett rett foran Hammarby-keeper Ante Covic. Han klarte å bokse ballen utenfor, men keeperen hadde slett ikke kontroll.

Minuttet etter var det klart for 1-0.

Kaptein Hovi stusset videre et langt innkast fra høyre. Christian Grindheim flikket videre til bakerste stolpe og måltyven Morten Berre,som upresset kunne pirke ballen i mål.

Speilvendt utligning
Hammarby utlignet med en nesten identisk scoring som Vålerengas, åtte minutter senere. Men innkastet kom denne gangen fra venstresiden. David Johansson skled inn utligningen på bakerste stolpe, men gleden ble kortvarig for målscoreren.

To minutter etter målet måtte backen forlate banen med store smerter i kneet.

- Foten hang fast i underlaget, og jeg fikk en vridning. Jeg har trolig fått en strekk i det øvre leddbåndet, men legene sier det ser ganske bra ut, sa en haltende Johansson til TV 2 Nettavisen.

33 minutter inn i omgangen satte Daniel Fredheim Holm inn den avgjørende scoringen. Fredheim Holm var alene med en ryggende Hammarby-stopper, og iskaldt ventet han til midtstopperen dekket egen keeper og samtidig fungerte som sikte. Han plasserte ballen helt nede i stolperota, utagbart for keeper Covic.

Fremspillet fikk Fredheim Holm av 1-0-scorer Morten Berre.

Mathisen fra start
Resten av kampen handlet om rapportene fra de andre aenaene. VIF hadde fått sine tre poeng, og Hammarby var sikret avansement uten kallassifre bakover.

Vålerenga hadde plassert Magne Hoseth, Thomas Holm og Derek Sørensen på benken fra start, og lot unggutten Alexander Mathisen spille fra start.

- Han spiller den første timen, som er gull verdt for gutten.Vi er gjennom en vinter med nmange kamper, og må prøve å dra med oss alle. Og vi har like stor tro på alle i troppen, forklarer Rekdal.

Tore Andre Flo og Amund Skiri er skadet, mens Ronny Johnsen sto over på grunn av fødsel. Tidligere på dagen fikk han en gutt.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken