Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal: - Midtukekamper ødelegger

Kjetil Rekdal mener Aalesunds ville vært i medaljekampen med litt mindre cupsuksess.

GODSET - AALESUND 2-2:

DRAMMEN (Nettavisen): Kjetil Rekdal har gjort Aalesund til et lag for de store anledningene. I tillegg til å etablere laget i Tippeligaen, har han også vunnet cupen med klubben.

I årets sesong har Aalesund tatt seg til semifinale i cupen og har også imponert i Europa League-kvalifiseringen.

Kjetil Rekdal innrømmer imidlertid at suksessen i cupene har sin pris.

- Uten midtukekamper hadde Aalesund vært i medaljekampen. Vi er med i kampen mot alle lag, men har for liten stall i lengden, uttaler treneren etter kampen mot Strømsgodset.

Innrømmer dårlig konsentrasjon
Aalesund spilte en ujevn kamp mot drammenserne, men fikk tilslutt med seg et uavgjortresultat etter Demar Phillips overtidsscoring.

- Det er en kamp med flere ansikter fra oss. Mange av sjansene deres kommer på grunn av svakhet hos oss. Det har nok litt med konsentrasjonen å gjøre, sier Kjetil Rekdal til Nettavisen.

- I dag ser vi noen ganger at reaksjonstiden er flere sekunder saktere enn vanlig, legger han illustrerende til.

Aalesund spilte kamp mot AZ Alkmaar så sent som på torsdag, og måtte dermed gjøre en del bytter på laget.

- Vi skiftet en del spillere, og den omstillingen fra midtukekamper sliter vi med enda, forklarer treneren.

Motiverer seg med reggea
Demar Phillips sikret ett poeng for Aalesund mot Strømsgodset. Han har en egen metode for å motivere seg.

- For meg er alle kamper store. Når jeg skal motivere meg, setter jeg på reggea-musikk. Jeg tar tid for meg selv, slapper av og fokuserer på kampen. Men alle motiverer seg på forskjellig måte, sier Phillips til Nettavisen.

Aalesund går en spennende høst i møte, og har både semifinale i cupen og rivaloppgjør mot Molde å se fram til. Først ut er imidlertid returoppgjøret mot AZ Alkmaar i Europa League, der AaFK har en 2-1-ledelse å gå på fra første kamp.

- Det vil bli en tøff kamp. Vi må dra dit å kjempe og håpe på et godt resultat, sier spissen.

HTML EMBED

Hadde AZ i bakhodet
Kjetil Rekdal innrømmer at han hadde returoppgjøret mot AZ i tankene da han tok ut søndagens lag.

- Vi fikk hvilt noen. Nå skal det sies at i neste kamp vil det nok være lettere å motivere seg for å ta de ekstra løpene, uttaler treneren.

Rekdal mener at erfaringene fra Europa League har gjort Aalesund godt.

- Vi tar lærdom av det. I tillegg fører det til at spillere som ikke spiller så mye har fått spilletid i Tippeligaen. Det vil vi dra nytte av, sier treneren, som gjerne tar et nytt eventyr i Europa League.

- Det er viktig å komme ut i Europa, men vi må ha en vanvittig rekke i serien hvis vi skal klare det på den måten. Ellers må vi vinne cupen eller vinne Europa League – og det siste gjør vi ikke, slår Rekdal fast.

I søndagens kamp sendte Michael Barrantes Aalesund i ledelsen etter 13 minutter, men scoringer fra Alfred Sankoh og Muhamed Keita gjorde at Strømsgodset hadde snudd kampen på to minutter. Begge lagene hadde sjanser i annenomgang, og Aalesund klarte altså å score tre minutter på overtid gjennom Demar Phillips.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken