Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal: - Nære på

Kjetil Rekdal så Vålerenga presse Newcastle til en skikkelig kamp onsdag.

- Det var veldig lite som skilte oss fra 2-2 her. 1. omgangen var helt fantastisk. Etter den burde vi ledet. På dette nivået blir man straffet for små feil. Derfor slapp vi også inn tre mål, sa Kjetil Rekdal til NTB.

Han gikk ut 20 minutter før slutt.

- Vi måtte satse framover, og trengte to store spisser. Derfor gikk jeg ut. 3-1-målet kom som et resultat av at vi gamblet for å utligne, sa han.

Vålerenga spilte 1-1 borte mot Graz og klarte 0-0 mot Wisla Krakow. Men den beste av de seks kampene i UEFA-cupen kom onsdag. Uten at det ga annet enn 1-3-tap og ros og anerkjennelse i fotball-England.

Imponerte
Bak 1-3-tapet (2-4 sammenlagt) ligger en prestasjon av god europeisk middelklasse. VIF spilte med stram defensiv organisering, våget å holde på ballen og kom ganske ofte til avslutninger.

Shola Ameobi avgjorde kampen like etter pause. Innbytteren (erstattet Craig Bellamy) dro av Erik Hagen og løsnet skudd mellom Rekdal og Ardian Gashi. Øyvind Bolthof hadde hånden på ballen, men lot den passere.

Dermed sto det 2-1 til hjemmelaget som en stund var på vei til å ta helt over i 2. omgang, men klokt forsvarsspill fra oslolaget demmet opp for det verste sjanserushet.

Det siste kvarteret kastet VIF flere spillere fram på banen i håp om 2-2 som ville gitt 4. rundebillett. Det ga et par halvsjanser og en stor mulighet ved Morten Berre, men i nest siste minutt kontret Ameobi inn målet som punkterte kampen.

Gashi-show
Hagen ordnet 1-1 med høyrefoten på volley etter en Rekdal-corner. Etter utligningen overtok VIF styringen omgangen ut. Så sterk var dominansen at hjemmelaget ble pepet av banen ved pause.

Lille Gashi viste at det ikke er størrelsen det kommer an på. Hans drivende gode spill i 1. omgangen må ha pirret interessen hos engelske toppklubber. Rett før utligningen hadde han et skudd i tverrliggeren.

Newcastle vant kampen knepent. På tribunen var det tilnærmet knockout fra Klanen. De snaut 3000 VIF-supporterne holdt igjen toppklasse.

Runar Normann, som scoret på Ullevaal, var vraket fra start. Jørgen Jalland tok hans plass og var god.

Tidlig treff
Newcastles store gullgutt, 33-åringen Alan Shearer, var tilbake på banen fra start. Han satt på benken i første kamp, og "vrakingen" førte til sterk kritikk av manager Bobby Robson.

Og det tok bare 19 minutter før Shearer scoret sitt 340. A-lagsmål. Øyvind Bolthof ble feilaktig avblåst for å ha hatt hendene på ballen utenfor 16-meteren ved et utspark. Shearer skjøt frisparket hardt midt i målet, og ballen gikk under Bolthof og inn.

Vålerenga var fem minutter unna nedrykk til 1. divisjon for noen måneder siden. Trener Rekdal har ambisjoner om noe helt annet denne sesongen. Han virker å være i ferd med å skape noe som kan lukte av medalje.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene