RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal ny AaFK-trener

Foto: Erik Hattrem
Sist oppdatert:
Kjetil Rekdal tar over jobben etter Sören Åkeby.

Kjetil Rekdal ble torsdag utnevnt til ny trener i Aalesund, melder TV 2 Nyhetskanalen. Den tidligere landslagsspilleren tar dermed over jobben etter svenske Sören Åkeby, som fikk sparken fra klubben søndag i forrige uke.

- Han er innstilt på å gå til Aalesund. Vi har fått til en god avtale, og jeg har gitt ham mine anbefalinger. Dette blir avklart i løpet av kort tid, forteller Rekdals agent Tron Mathisen til TV 2 Sporten.

Rekdal skal ha blitt enig om en fireårskontrakt med tangotrøyene fra Sunnmøre. Han slutter dermed i jobben som akademisjef i Molde etter bare 29 dager.

- Et supert alternativ
Aalesund ligger nest sist i Tippeligaen - altså på kvalikplass - med kun 15 poeng etter 19 serierunder. HamKam er bare ett poeng bak med sju serierunder igjen å spille.

Leder for Aalesunds supporterklubb Stormen, Tom Walderhaug, tror Rekdal er mannen som kan hjelpe klubben opp på trygg grunn.

- Slik ting er blitt er Rekdal et supert alternativ for oss. Han er en person som gir uttrykk for det han vil og det han forventer og derfor er han rett mann for oss, sier Walderhaug til Nettavisen.

- Spillestilen kommer nok til å bli litt mer kynisk enn det vi er vant til, men det har jo også litt med tabellsituasjonen å gjøre. Forhåpentligvis blir det mye fin fotball framover, sier han.

- Gir laget et løft
Walderhaug innrømmer likevel at Rekdal har en meget tøff oppgave foran seg.

- Det viktigste for oss fremover er uansett å vinne kamper. Vi har en bråte med cupfinaler foran oss, men jeg tror Rekdal kan redde oss fra nedrykk. Han er en frisk pust, som kommer til å gi både laget og supporterne et løft, sier Walderhaug.

I 2005 var Rekdal trener for Vålerenga, da de tok gull i Tippeligaen. Han har senere vært trener for tyske Kaiserslautern.

Nettavisen var torsdag også i kontakt med Aalesunds Thor Hogne Aarøy, men den stovokste spissen hadde enda ikke fått beskjeden om at Rekdal var ansatt i som ny trener og ville defor ikke kommentere saken.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere