Kaiserslautern ligger an til nedrykk fra andredivisjon. Lørdag fikk Kjetil Rekdal sparken fra jobben som trener i klubben.

Det hadde 39-åringen ingen problemer med å takle.

- Ned i dritten
- Jeg skylder ikke på noen. Det er ikke noen vits. Jeg har gjort det jeg kunne og det var dessverre ikke nok, sa Rekdal til Nettavisen lørdag.

Men han legger ikke skjul på at klubbledelsen må ta mesteparten av skylden for uføret.

- Klubbledelsen har drevet klubben ned i dritten de siste fem-seks årene, er Rekdals usminkede oppfatning.

- Det er bare å se på hvordan klubben er blitt drevet de siste årene, så skjønner du hvorfor Kaiserslautern ligger der de ligger, poengterer romsdalingen.

Han var klar over at Kaiserslautern lå nede for telling da han overtok laget i fjor sommer. Starten på sesongen var katastrofal, men etter hvert ble det unge mannskapet mer slagkraftig.

- Spillerne var fornøyde
Små marginer kan få store utslag i idrett. Fredag var laget på vei mot tre viktige poeng mot opprykksjagende 1860 München, men en straffemiss og keepertabbe kostet laget dyrt.

- Hadde vi scoret på det straffesparket, hadde det vært eufori, tror Rekdal og har ganske sikkert rett. Keepertabben til 19 år gamle Tobias Sippel ble dråpen som fikk begeret til å renne over og indirekte kostet Rekdal jobben.

- Men spillergruppen har vært happy hele tiden, jeg har ikke hatt noe trøbbel med dem. Hadde det vært krasj med spillergruppen, hadde det vært uunngåelig å sparke meg. Men nå skjedde det på grunn av en panisk klubbledelse, mener den tidligere Vålerenga-treneren.

- Kan Kaiserslautern unngå nedrykk?

- Hvis laget klarer å utvikle seg videre, så kan de klare det. Men kommer det en som skal snu opp ned på alt, går det ikke, tror Kjetil Rekdal.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.