RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm (Scanpix)

Rekdal sikter mot medalje

Sist oppdatert:
Etter seieren over TIL konstaterer Vålerengas trener Kjetil Rekdal at klubben igjen er med i medaljestriden.

TROMSØ-VÅLERENGA 0-1

TROMSØ (TV2 Nettavisen): Vålerenga har et tett kampskjema fremover, og trener Kjetil Rekdal gleder seg til å knive om medaljer.

– Jeg tipper at serielederen vil få rundt 50 poeng i år. Vi er med i medaljekampen nå, og har mange kamper igjen. Først skal vi møte Aalesund i cupen, og det betyr masse. Deretter skal vi møte Lyn og Odd, ramser han opp.

Laget er i form, noe vårsesongen har vist.

– Vi tok 19 poeng på 13 kamper på våren, og det er godt å starte høstsesongen med seier. Vi spiller alltid for å vinne, men vi er også avhengige av at andre lag avgir poeng, sier han.

Om laget skal klare gull, mener han at det må jobbes med en del ting fremover.

– I dag hadde vi flere gode oppløp der vi slår dårlige innlegg og avslutter svakt. Det må vi gjøre noe med, mener Rekdal.

– Synd for TIL
TILs annullerte mål kom greit med for Vålerenga, men han har sympati med Gutan.

– Annulleringen var veldig synd for TIL. Vi har opplevd det selv, men det er slik at det går frem og tilbake med avgjørelsene. Det vil ikke med det si at det ville blitt seier til TIL med det målet, men det er sikkert ekstra surt slik de ligger an i serien, mener Rekdal.

TIL-trener Ivar Morten Normark synes det er surt å tape en slik kamp.

– Vi har spilt noen jevne kamper i det siste. Denne gangen er det slik at vi skaper lite og Vålerenga skaper heller ikke så jævla mye. Men det er surt å få et mål annullert, konstaterer narvikværingen.

En seier på de siste sju hjemmekampene er ikke noe han er stolt av.

– Det er alt for dårlig, det sier seg selv. Men å vinne handler om en rekke ting. Det handler om presisjon, samhandling, tempo, pasningsvalg – alt dette er ting som skal klaffe for å få gode målsjanser, konstaterer han.

Viktig å prøve
Verken det nye dekket eller hjemkomsten til TIL-spissen Sigurd Rushfeldt var nok til å kjempe til seg sårt trengte poeng mot oslolaget, selv om den hjemvendte spissen stod for brorparten av halvsjansene som TIL presterte i den sjansefattige kampen.

– Jeg kom til et par skudd som ikke var klare målsjanser. Men det er viktig å prøve likevel, mener Rushfeldt.

Han var ikke klar over den svake hjemmestatistikken før han ble konfrontert med den etter kampen.

– En seier på sju kamper? Det var jeg ikke klar over. I dag skaper vi for lite. Av og til blir vi presset for langt tilbake på banen, og da er det lang vei opp igjen. Første omgang synes jeg vi spilte bra frem til vi kom til 16-meteren, men vi mangler de siste trekkene og det som skal til for å skape målsjanser, sier han.

Dårlig selvtillit
– Vi må klare å snu denne situasjonen. Det er mange kamper igjen, og vi har mye å jobbe med. Det blir ikke lett – vi har 10 poeng og trenger minst 20 til. Det blir nok tøft, men samtidig er det fullt mulig, mener Rushfeldt.

Noe av resepten for seier mener han ligger i det individuelle spillet.

– Vi må tørre å utfordre mer en mot en. Det ser ut som om noen har dårlig selvtillit, og det er kanskje naturlig ut fra tabellposisjonen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere