RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal slakter streikekulturen

(FOTO: HÅKON M. LARSEN/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kjetil Rekdal rister på hodet av den norske streikekulturen – og tar sikte på at søndagens kamp mot Molde går som planlagt.

VALLE (TV 2 Nettavisen): Hvis ikke spillerorganisasjonen NISO og NHO kommer i mål med meklingen innen midnatt, kan fagorganiserte norske fotballspillere bli tatt ut i streik. I så fall utsettes alle helgens terminfestede kamper i Tippeligaen og Adeccoligaen.

Det får Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til å riste oppgitt på hodet.

- I Norge er det blitt en kultur for å streike i ett kjør. Det synes jeg er en uting. Det må da gå an å sette seg ned og diskutere seg frem til en løsning. Og når streikekulturen til og med sprer seg til idretten, synes jeg det har gått altfor langt, sier Rekdal til TV 2 Nettavisen.

Støtter spillernes krav
Samtidig understreker VIF-treneren at han støtter spillernes krav om en fullverdig forsikringsordning, som er stridens kjerne i den pågående meklingen.

- At spillerne må ha en like god forsikringsordning som andre arbeidstakere, sier seg selv. Kanskje bør de til og med ha bedre forsikringer enn andre. De har en kort yrkeskarriere og opplever en relativt stor risiko i arbeidshverdagen. Det er jo bare å se på hva som skjedde med Dagfinn Enerly, poengterer Rekdal.

Han forbereder seg uansett på at det blir kamp mot Molde på Ullevaal søndag. En kamp han omtaler som en cupfinale for Vålerengas del.

Tilbake i medaljekampen
- Vinner vi den kampen, kan vi klatre helt inn i øvre del av midtsjiktet i Tippeligaen. Og klarer vi å få med oss full pott fra de to siste kampene før ferien, er vi plutselig med i kampen om en Royal League-plass og kanskje en medalje igjen, sier Rekdal.

Det er nye toner fra mannen som etter tapet for Fredrikstad 7. mai fastslo at Vålerenga ikke engang var en outsider til medaljene. Rekdal truet også med å trekke seg fra trenerjobben.

Utfallet ble at Rekdal skulle innta enn tøffere og mer direkte tone på treningsfeltet. Det føler han er i ferd med å gi resultater.

- I en periode var det litt for mange, sikkert meg selv inkludert, som manglet et par prosent i innsatsen på treningsfeltet. Og da faller du igjennom i Tippeligaen. De siste ukene er vi blitt bedre. Det ser vi også resultatet av ute på banen. Vi står ved inngangen til noe som kan bli en positiv fase, mener Rekdal.

Flo nærmer seg
Han registrerer at stadig flere spillere er på vei mot storformen. Nå venter han bare på at en av spissene skal få hull på byllen.

- Tore Andre Flo nærmer seg veldig. Og Daniel Fredheim Holm var skikkelig på gang før han måtte stå over HamKam-kampen på grunn av sykdom.

Fredagens formasjonstrening tyder på at nettopp Fredheim Holm og Flo utgjør angrepsduoen mot Molde. Ei økt med høyt tempo og flere fine kombinasjoner ble avsluttet med en praktscoring av Tore Andre Flo.

Christian Grindheim må stå over Molde-kampen på grunn av tre gule kort. Jan Derek Sørensen er ute i minst fire uker etter skulderskaden han pådro seg mot HamKam, mens Kjetil Wæhler kan bli klar til tross for skaden som gjorde at han måtte melde forfall til landskampen mot Paraguay.

Sannsynlig Vålerenga-oppstilling mot Molde (4-4-2): Arni Gautur Arason – Jarl André Storbæk, André Muri, Ronny Johnsen, Allan Jepsen – Freddy dos Santos (Morten Berre), Thomas Holm, Ardian Gashi, Magne Hoset – Tore André Flo, Daniel Fredheim Holm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere