*Nettavisen* Sport.

Rekdal smigret av Hertha-interesse

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Vålerenga tok et langt skritt mot fornyet Tippeliga-kontrakt etter 3-0 mot Tromsø, men risikerer å miste trener Kjetil Rekdal.

20.10.03 22:53

VÅLERENGA – TROMSØ IL 3-0: – Jeg har ikke brukt tid på å tenke på det, men jeg synes det er artig å bli nevnt som en aktuell kandidat. Jeg tror jeg er et viktig navn for folkene i Hertha, og skulle forespørselen komme ville jeg helt klart tenke på det, sa Rekdal til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Mandag ble det klart at Hertha-trener Huub Stevens foreløpig får beholde jobben, men mektige Dieter Hoeness sa samtidig at Stevens måtte sørge for at det ble seier i de to neste kampene. En i cupen og en i serien mot Hansa Rostock.

Se her for komplett kampfakta og spillerbørs.

– Enige
Nå som VIF ser ut til å berge plassen i Tippeligaen, tyder mye på at Oslo-klubben sterkt ønsker å beholde Rekdal som trener. Og ettersom romsdølingen fremdeles ikke har undertegnet trenerkontrakten, er Hertha-interessen dårlig nytt for VIF-direktør Kjetil Siem.

– Kjetil og jeg er muntlig blitt enige om en trenerkontrakt. Vi snakket om dette senest i dag. Men det er klart: Rykker vi ned er det ikke sikkert han vil fortsette som trener, men det gjør vi nok ikke nå, sa Siem.

Bare glede
Det var nesten cupfinalestemning på Ullevaal mandag. Klanen sto igjen lenge etter kampslutt og sang, og i VIF-garderoben klemte alle hverandre. Laget hoppet tre plasser opp på tabellen med seieren over TIL, men allerede søndag venter nok et nytt bunnoppgjør: Lyn på Ullevaal.

– Fra og med nå er Lyn alt jeg tenker på. Nå gleder jeg meg til den kampen. Vi har fått selvtillit inn i laget igjen og er til og med effektive foran mål. Jeg er stolt av det spillerne legger ned av innsats i dag, sa Rekdal, som ikke har forandret planene om å legge opp etter sesongen.

”Reka” spilte sentralt i et tremanns-forsvar mot TIL i fraværet av suspenderte Erik Hagen, og sammen med kaptein Tom Henning Hovi var han bunnsolid kampen igjennom. Til slutt satt han også sikkert inn 3-0-målet på straffespark.

Ny Berre/dos Santos-suksess
Akkurat som i triumfene mot Bryne og Grazer i UEFA-Cupen, viste radarparet Morten Berre og Freddy dos Santos seg fra en imponerende side mandag. Begge scoret hvert sitt mål, og særlig var samarbeidet foran 2-0-scoringen i en klasse for seg.

Etter 20 kamper uten nettkjenning, har Berre nå scoret i fire kamper på rad. Og dos Santos er med 10 mål plutselig en av Tippeligaens toppscorere. Ikke verst for en omskolert back.

– Berre har vært viktig for oss i det siste. Det er godt å se at han endelig er i form. Freddy har vært god hele sesongen, egentlig, sa Rekdal om duoen.

TIL sprakk etter keeperbytte
I Tromsø så det ut som om usikkerheten spredte seg da keeper Knut Borch måtte ut allerede etter 24 minutter med strekk. Inn kom Tommy Berthuessen (30), som aldri har spilt i Tippeligaen og tydelig lot seg påvirke av VIF-fansens mobbing.

– Jeg klandrer ikke Tommy for noe som helst. Dette var elendig av hele laget. Jeg har vært med i fotballen i noen år, og har sett enda verre, men dette var svakt i alle ledd, sa Skarsfjord etter kampen.

Skarsfjord ble for noen uker siden hyllet som TILs redningsmann. Nå kan fort ”gutan” gå rett ned. I neste runde venter Brann, deretter er det Rosenborg på Lerkendal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.