*Nettavisen* Sport.

Rekdal til frontalangrep på Vålerenga: Slik svarer VIF-trener Ronny Deila

 

UNDER PRESS: Ronny Deila og Vålerenga er nok en gang inne i en svak periode. Her etter søndagens tap mot Haugesund. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Kjetil Rekdal fyrte løs mot Vålerenga. Nå svarer Ronny Deila på kritikken.

19.08.19 14:18

VALLE/OSLO (Nettavisen): Mandag møtte Vålerenga-trener Ronny Deila pressen på Intility Arena, dagen etter 1-2-tapet hjemme mot Haugesund. Vålerenga har nå spilt fire kamper etter ferien og klubben står fortsatt uten seier, siden 6-0-nedsablingen av Bodø/Glimt 5.juli.

Søndag kveld smalt det fra tidligere VIF-sjef, og nåværende Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal, at prosjektet under Deila er «dødt».

Det avvises av den nåværende Vålerenga-treneren:

- Jeg er totalt uenig i at det er et dødt prosjekt. De menneskene som sier sånn må heller komme inn her og se hva som skjer, sier Deila til den fremmøtte pressen, blant dem Nettavisen, på mandag.

- Vi er på et mye bedre sted nå enn da han (Rekdal) slutta. Fotballmessig og økonomisk er vi bedre, og ikke minst på struktur innad i klubben. Det samme går for klubber rundt oss. Den klubben han karakteriserte som «veldig liten», den er ikke så veldig liten lenger. Og det er vi stolte over. Vi skal fortsette å bygge denne enda større.

- Useriøst

Rekdal har selv trent Vålerenga i to perioder, og har også spilt for klubben. Det at han nå uttaler seg om Vålerenga er ikke noe Deila synes er spesielt bra:

- Jeg synes det er litt useriøst av Eurosport. Jeg har ikke uttalt meg mye om Strømsgodset i ettertid, jeg er glad i dem og vil dem ikke noe vondt. Å sitte og slenge drit om dem ville vært helt absurd. Men det får være helt opp til hver enkelt person, det er en stemme i en mengde, sier VIF-treneren.

På spørsmål om Eurosport forstår reaksjonene uttalelsene til Rekdal har skapt, er moderselskapet, Discovery, lunkne.

- Vi mener Kjetil Rekdal er en av Norges fremste fotballeksperter og det er ingen andre i Norge som har bedre innsikt i Vålerenga som fotballklubb. Som alle vet, har Kjetil vært trener i Vålerenga i flere perioder, men hans tilknytning til klubben ble avsluttet for over 2,5 år siden, forteller fungerende sportssjef i Discovery, Morten Johannessen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

BENEKTER: Fungerende sportssjef i Discovery, Morten Johannessen, benekter at Kjetil Rekdals uttalelser i Fotballrunden var useriøse. Foto: Anne Liv Ekroll (NRK)

Han mener slettes ikke at tiraden til den tidligere Vålerenga-sjefen var useriøs, men heller en beskrivelse av klubbens nåværende form.

- Vi mener ikke at hans uttalelser i gårsdagens Fotballrunden er useriøse, men en kommentar på Vålerengas svake resultater den siste tiden. Vi ønsker også å legge til at vår programleder stilte flere kritiske spørsmål til Rekdal om hans meninger, sier Johannessen.

- Vet du hvor god han er?

Den fungerende sportssjefen peker også på at det ble opplyst i studio at de skulle gjerne hatt noen fra Vålerenga tilstede for å kunne komme med et tilsvar, «men slik er direktesendt TV».

- Dette har vi naturligvis gitt Vålerenga muligheten til i dag, legger han til.

Deila er klar på at det Vålerenga er en tøff klubb, og at det er en viss kultur der det forlanges mye:

- Det er en vanskelig klubb å lede, det er ingen tvil om det. Det er mange meninger og store forventninger. Det blir ofte slik at man vil veldig mye, og man føler at man skuffer folk. Det er slik at man «må» ting, sier Deila.

Klikk på bildet for å forstørre.  

I SENTRUM: Signeringen av Mayron George ble også et samtaleemne på Valle mandag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Deila ble også spurt om grunnlaget for hvorfor tidligere KFUM Oslo-spiller Moses Mawa ikke ble hentet til klubben. Han endte opp med å signere for Strømsgodset, og hadde en målgivende pasning mot VIF i 3-2-seieren tidligere denne sesongen:

- Vi mente vi hadde bedre spillere på vei, sier Deila, som valgte å hente costaricanske Mayron George på lån fra FC Midtjylland.

- Vet du hvor god George er? Han hadde kostet 15 millioner om vi hadde kjøpt ham, sier Deila.

- Ingen sjel igjen der

Søndag kveld var tidligere sjef og nåværende Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal nådeløs mot klubben i studioet etter Eliteserie-runden.

- Det er ingen sjel der. Det er ingen Vålerenga-folk der som kan trekke interesse og få profiler fram. Det er en klubb det skal koke rundt. Nå er klubben innelåst. Nå er det en gjeng fra Drammen som sitter der som har knablet det meste og alt, og de har mislykkes totalt. Det må skje noe, sa Rekdal.

Den uttalelsen får Deila til å reagere:

- Da må dere fortelle meg hva den sjela er. Når jeg kom inn i 2016 så jeg ikke så mye til den sjela det snakkes om. Her er det sjel. I femte etasje sitter det mange med sjel.

Etter søndagens tamme forestilling hjemme i Oslo murrer det igjen rundt Oslo-klubben. Lite fremgang spillemessig og svake sportslige resultater har fått flere til å stille spørsmål ved prosjektet til Deila og kompani.

Klikk på bildet for å forstørre.  

SKEPTISK: Kjetil Rekdal uttalte seg i svært krasse ordlag om situasjonen i Vålerenga. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Deila selv var skuffet etter søndagens hjemmetap mot Haugesund.

- Jeg er skuffet og overrasket over at vi fremstår totalt uten energi og spilleglede. Alt ser så alvorlig ut. Vi klarer ikke å vende spillet og tør ikke å ta sjanser. Haugesund har jo vært ute og spilt Europaliga. De burde vært mer slitne enn det vi er, men sånn så det ikke ut i dag, sa han.

Rekdal, som selv var med på å få Deila og daglig leder Erik Espeseth til Vålerenga tilbake i 2017, mener det nåværende regimet har bommet på det meste.

– De har stort sett bommet. Det har vært vanvittig gjennomtrekk i spillerstallen. Deila har også skiftet stil og formasjon. Deila er ingen dårlig fotballtrener om du ser på historikken hans, men det er ekstremt krevende å få det til i Vålerenga, sa Rekdal under Eurosports sending etter søndagens fotballrunde.

Vålerenga ligger i skrivende stund på en sjetteplass med 26 poeng etter 18 kamper. Laget hadde heng på medaljeplassene frem til ferie, men som så mange ganger før har Oslo-klubben sviktet når de endelig kan ta det neste steget og blande seg inn helt i toppen av Eliteserien.

Les mer: Vinn Uniteds hjemmedrakt

- «Team Drammen»

Rekdal er kritisk til hvordan klubben styres og mener dagens Vålerenga-ledere ikke skjønner hva Vålerenga er og hvilket «trykk» det er rundt klubben. Samtidig mener han at den sportslige ledelsen har utnyttet pengene som Tor Olav Trøim har sprøytet inn i klubben, på en dårlig måte.

– De har en eier som har øst inn utallige millioner i mange, mange år. På et tidspunkt sier han stopp. Hva da? Da sitter du til slutt med saksa så inn i ræva at du ikke kommer ut av det, og da er det sannsynlig at du kanskje til og med må rykke ned en divisjon i verste fall, sa Rekdal.

– «Team Drammen» som jeg kaller dem kom inn i 2016. De fikk inn masse millioner og budsjettet økte med 35 millioner. Mesteparten gikk til sport og gjøre klubben slagkraftig, men de har ikke blitt et spor bedre, sa Rekdal.

Kritikken rundt Deila, og de han har hentet inn fra sin tid i Godset, er ikke noe VIF-treneren er enig i:

- Vi har fire mennesker fra Drammen her. Det er Jørgen (Ingebrigtsen, sportssjef), Erik (Espeseth, daglig leder) og meg. I tillegg har vi Haakon Lunov, som var med fra tiden i Drammen. Vi hadde ikke noe med hverandre å gjøre før tiden der, sier Deila.

- Jeg tror ikke Guardiola kun har City-folk rundt seg i City eller Klopp kun har Liverpool-folk rundt seg i Liverpool. Det må stå på Rekdals regning. Vi har tre stykker her som har vært her i over ti år, og de burde vel kanskje føle seg litt dårlig behandlet om han uttaler at det ikke er sjel her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.