*Nettavisen* Sport.

Rekdal uenig med Wæhler

Foto: Hege M. Hegle/TV 2 Nettavisen

VALLHALL (TV 2 Nettavisen): Kjetil Wæhler sa i forrige uke at Vålerenga ikke trenger Ronny Johnsen. Det får trener Kjetil Rekdal til å reagere.

17.02.05 07:27

Søndag sa Kjetil Wæhler at Vålerenga ikke trenger Ronny Johnsen, og dette er trener Rekdal dypt uenig i.

- For det første bestemmer ikke spillerne hvem som skal være med i troppen. For det andre er jeg ikke i tvil om at vi får bruk for Ronny. Han kan bekle både en defensiv midtbanerolle og en midtstopperrolle. Dette øker muligheten for at vi kan spille med tre bak, og dermed bli mer uforutsigbare for motstanderne, sier Rekdal til TV 2 Nettavisen.

Trenger stor stall
Vålerenga-treneren mener at han er avhengig av god dekning på hver spilleplass foran en sesong som vil bli lang for klubben. Både europacup og Royal League gjør at det blir mange kamper på Vålerenga i år.

- Når man ser på antall kamper vi spiller gjennom en sesong, så tilsvarer det omtrent to tippeligasesonger. Det er mye, og derfor trenger vi en stor stall, sier Kjetil Rekdal til TV 2 Nettavisen.

Bra med konkurranse
Selv har Ronny Johnsen ingenting imot å spille på flere plasser.

- Det er viktig at det er konkurranse om plassene. Slik er det i utlandet, og slik bør det være her også. Jeg har spilt i mange posisjoner før, og det blir spennende å se hva slags rolle jeg får i Vålerenga, sier han.

Den tidligere landslagsstopperen har vært lenge uten trening, men Rekdal håper å ha Johnsen klar til sesongstart. Det tror 35-åringen skal gå bra.

- Ja, jeg håper jo det, da. Jeg trenger en oppkjøringsperiode først nå, og så får vi se. Jeg er relativt lettrent, så jeg er nok tilbake ganske kjapt, sier Johnsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.