- Jeg har støttet ham helt frem til mandag, men nå må jeg kontakte andre trenere, sa Kaiserslauterns Klaus Toppmöller ifølge Kicker 19. desember.

Da trodde nok de fleste av Rekdals tid i Kaiserslautern var omme.

Dagen etter var det imidlertid Toppmöller som forsvant. Samtidig ble det presisert at nordmannen skulle fortsette.

Rekdal hadde vunnet maktkampen - virket det som.

- Brydde meg ikke
- Men det var ingen maktkamp, sier Rekdal til Nettavisen.

- Jeg brydde meg ingenting om de skriveriene der. Tysk presse er røffere enn norsk presse, og det kan også hende at han (Toppmöller) aldri sa det. Han sa i alle fall i et intervju senere at han hadde gått for meg som trener også videre. Noen gang blir ting også oversatt feil fra tysk til norsk fordi meningen er annerledes. Det ble en større sak ut av det der enn det var.

- Så du var ikke urolig for jobben din?

- Jeg har ikke fått pes fra styret, og vet ikke om det var noe møte eller om min posisjon ble diskutert. Jeg drev uansett ikke og sjekket ut det som ble skrevet. Enten har man jobb eller så har man ikke jobb. Jeg bruker ingen energi på å sjekke sånt.

- Og som tidligere sagt, jeg har egentlig sluppet billig unna. Jeg har fått lite kritikk i forhold til resultatene våre. Det er vel fordi realitetene er som de er. Selv om det er brutalt å akseptere, så er jo ingen egentlig overrasket over at vi ligger der vi ligger.

Ingen kursforandring
Nå har Uve Fuchs overtatt som klubbens sportsdirektør. Han er også en gammel Kaiserslautern-helt med stor trenererfaring fra ulike Bundesliga-nivå. Han er klubbens tredje sportsdirektør så langt i sesongen.

For duoen Fuchs/Rekdal er det to ting som nå gjelder før serien starter opp igjen med kamp 1. februar. 1) Få på plass noen nye spillere, og 2) Ikke gjøre noen forandringer på den kursen Rekdal har staket ut for laget.

- Når det gjelder spillere så har vi dårlig tid. Det er tre uker til å få noen inn og noen ut. Vi er i gang med den prosessen, men har fortsatt ikke fått avklart hvor mye vi kan investere. Imens går dagene. Det er frustrerende, men det er rett og slett sånn arbeidssituasjonen er her, sier han.

Og:

- Vi forandrer ikke på den kursen vi har for laget. Vi tok fire poeng på de åtte første kampene. Så tok vi 11 poeng på de siste ni kampene før ferien. I den siste kampen tapte vi 1-2 etter å ha fått et mål imot som skulle vært avvinket for offside like før slutt. Jeg hadde håpet på en raskere utvikling enn den som har vært, men det har altså vært bedring. Nå må vi bli flinkere til å ta de poengene vi skal ha. Det var vi for dårlige på før ferien. Der har vi en stor utfordring før siste halvdel av sesongen, sier han.

For:

- Jeg vet også at hvis de dårlige resultatene fortsetter så kommer man til slutt i en situasjon hvor man må se på trenerens rolle.

PS: Rekdals Kaiserslautern er nå på Gran Canaria for Maspalomas-turneringen. Der møter de Las Palmas først, og enten Rosenborg eller Helsingborg i kampen etter. I tillegg håper Rekdal å få til en kamp mot det laget (RBK/Helsingborg) som Kaiserslautern ikke møter i den andre kampen i turneringen.